Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio San Mames där Athletic Bilbao tar emot ligamästarna Real Madrid. På sistone har det varit krampaktigt spel från båda håll. Dock har båda lagen lyckats göra massa mål i ligaspelet. När Athletic Bilbao ställs mot Real Madrid i ligan brukar det smälla och bli många mål. Därmed är det högaktuellt att kika på ett spel på att båda lag gör mål.

Sedan Jose Angel Ziganda tog över tränarjobbet i somras har det inte direkt gått som förväntat. Laget befinner sig på en sextonde plats i tabellen. De är ett erkänt starkt hemmalag, men även där har det varit ostabilt, med tanke på att de har två vinster, två oavgjorda och två förluster. När det gäller målskörden så har Athletic Bilbao lyckats göra mål framåt mot samtliga motståndare förutom Barcelona sedan den 28 oktober. Då har de mött följande patrull:

LaLiga: 26/11, 2017
Deportivo La Coruna 2-2 Athletic Bilbao

LaLiga: 19/11, 2017
Athletic Bilbao 1-1 Villarreal

LaLiga: 5/11, 2017
Celta Vigo 3-1 Athletic Bilbao

Även i Europa League har Athletic Bilbao gjort mål både på Östersund och Hertha Berlin, så de kommer även att lycka göra mål hemma mot Real Madrid.

Att Real Madrid ska göra mål på Athletic Bilbao är nästan skrivet i sten, med tanke på att Real har kommit igång med målskörden. Om vi bortser från det tuffa mötet i Real-derbyt som slutade mållöst så har Real Madrid öst in mål. Tre mål mot Malaga, sex mål mot Apoel, tre mål mot Las Palmas, ett mål mot Tottenham, ett mål mot Girona, tre mål mot Eibar och ytterligare ett mål mot Tottenham, etc, etc.

En ytterligare stor anledning till att Real Madrid kommer att göra mål är för att Athletic Bilbao saknar Aymeric Laporte, som är mittbacks stjärnan i laget. Reals motsvarighet Sergio Ramos har en bruten näsa, så även han ska testas sent och är inte i sitt esse.

Det som är intressant också är inbördes möten mellan Athletic Bilbao och Real Madrid:

Fotboll Primera Division: 18/3, 2017
Athletic Bilbao 1-2 Real Madrid

Fotboll Primera Division: 23/10, 2016
Real Madrid 2-1 Athletic Bilbao

Fotboll Primera Division: 13/2, 2016
Real Madrid 4-2 Athletic Bilbao

Fotboll Primera Division: 23/9, 2015
Athletic Bilbao 1-2 Real Madrid

Eftersom båda lag har gjort mål i de fyra senaste inbördes möten ser jag ett stort värde i oddset 1,70 på att båda lag ska göra mål igen, även i detta möte. Därmed finner jag ett stort värde i oddset och lägger ett spel hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip