Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio San Mames inför cirka 50 000 åskådare. Det är två nya managers i varsitt lag som står för en anfallsrik fotboll med ett stort bollinnehav och där målchanserna skapas snarare på grund av lagets egna prestation än på motståndarens misstag. Marknaden har flyttat linan upp till över/under 3,5 mål, precis som det ska vara, men oddset på över utfallet är långt över dubbla pengar - vilket sannolikheten borde vara, med tanke på hur lagen har spelat hittills i ligan.

Sedan Eduardo Berizzo anslöt i somras till Athletic Bilbao har han rört om rejält i laget och skapat ett nytt sätt att spela. I mitt tycke är det bara positivt och resultaten har genast visat sig. Dessvärre har Athletic Bilbao sedan tidigare förlorat en världsback till Manchester City och inför denna säsong även målvakten Kepa till Chelsea. Den största ändringen Eduardo Berizzo har gjort är ändå formationen 4-3-3 - till skillnad från tidigare där Aduritz var ensam på topp. I den senaste matchen fick Susaeta, Williams och Cordoba spela på topp. Då blev det två mål framåt, men också två mål bakåt, då försvarslinjen är allt annat än stabila i dagsläget.

Även i premiären blev det ett mål bakåt då Leganes slogs med 2-1. Athletic Bilbao satsade hårt på anfallsspelet och lyckades i slutminuterna att göra segermålet. Givetvis fungerar Eduardo Berizzo fruktansvärt bra och de kommer att göra mål även mot tokoffensiva Real Madrid, men återigen kommer de också att få släppa in ett och ett annat mål bakåt. Även om de tidigare möten lagen emellan har slutat med 2-3 mål totalt är det helt nya förutsättningar, främst hos Athletic Bilbao men även hos Real Madrid där vissa spelare har lyft sig sedan Ronaldo lämnade.

Sedan Julen Lopetegui fick lämna landslaget under sommaren och tog sig an Champions League mästarna Real Madrid så har han gjort sina ändringar och satt sitt prägel direkt. Det har däremot inte har ändrat är anfallsspelet, som fortfarande går ut på att kantspelarna är delaktiga och nästan alla spelare följer med upp i banan. Det blir inte så mycket mer offensivt än vad Real Madrid spelare och detta är inget Julen Lopetegui kommer att ändra på.

I de två senaste matcherna, som har slutat 4-1 till Real Madrid, är det exakt samma spelare som har lyft sig och gjort lika många mål. Borta mot Girona gjorde Sergio Ramos mål på straff, Gareth Bale ett mål och Karim Benzema två mål. Hemma mot Leganes senast så var det exakt samma facit. Med Bale och Benzema åter i toppform så räknar jag kallt med två till tre mål här, då Athletic Bilbao ännu inte har hittat en stark backlinje och någon vidare form. Bakåt har Real Madrid därmed släppt in mål mot två betydligt sämre motståndare än vad Athletic Bilbao är så här ska det smälla åt båda håll.

Då båda lag har fått in nya tränare som står för en offensiv fotboll och dessutom har lyckats med sina spelidéer blir det återigen en match där båda lagen går med full fart framåt och gör allt för att göra mål och vinna matchen. Detta kommer att lämna stora luckor bakåt och då båda lagen har släppt in en del mål är det inte mycket som tyder på att trenden ska sluta nu.

Därmed finner jag sannolikheten lika på att många slutar med över eller under 3,5 mål och finner i och med detta ett stort värde i oddset 2.32 på över 3,5 mål i matchen hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Athletic Bilbao: Unai Simon, Oscar De Marcos, Yeray, Peru Nolaskoain, Yuri Berchiche, Raul Garcia, Dani Garcia, Iker Muniain, Markel Susaeta, Inaki Williams & Inigo Cordoba.

Preliminär startelva Real Madrid: Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Marcelo, Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric, Gareth Bale, Karim Benzema & Marco Asensio.
---

This is the stats tab
This is the post tip