Athletic Bilbao har en svår uppgift på San Mames när stormakten Real Madrid kommer på besök i den spanska La Liga. I vanlig ordning håller Bilbao till i ingenmanslandet, i mitten av tabellen. Dock har de hittat formen med en seger i ryggen. Real Madrid hade radat upp sju segrar innan det blev mållöst i den senaste omgången. Ovanligt för ett lag som har sprayat in mål under säsongen. Även Bilbao är starka i den sista tredjedelen. Därmed är sannolikheten stor att vi får se mål från båda håll.

Den 23 oktober 2021 var datumet då Bilbao lyckades vinna en ligamatch - innan Real Betis gästade dem i helgen. Bilbao hade inte lyckats näta på tre omgångar. Förr eller senare måste det rassla till. Så blev det då Inaki Williams nätade två gånger om samt att Oscar de Marcos gjorde segermålet strax innan fulltid. Anfallspelet håller en hög nivå. Dani Garcia är tillbaka efter avstängning på mittfältet. MEN! Bilbao riskerar fortsatt att sakna över en handfull spelare. Asier Villalibre, Dani Vivian, Peru Nolaskoain och Yuri Berchiche är skadade. Mittbacksgeneralen Inigo Martinez och målvakten Unai Simon har testats positivt för Corona.

Även Real Madrid, som har gått som tåget, har Covid-smitta i truppen. David Alaba, Rodrygo Goes, Gareth Bale, Marco Asensio, Andriy Lunin, Marcelo och Isco sitter i karantän medan Luka Modric är tveksam till start. Högerbacken Dani Carvajal är skadad. Mittfältskrigaren Carlos Casemiro är avstängd på grund av fem gula kort. Defensiven och det centrala mittfältet är avbräcksfull.

Framåt råder det däremot ingen tvekan om att Real Madrid är det bästa laget. Med 39 mål på 18 omgångar har de nätat flest av alla och leder La Liga med 6 poäng före Sevilla - som har en match mindre spelad. Anfallarna Karim Benzema och Vinicius Junior har nätat 23 mål tillsammans och är i högform. Karim Benzema gjorde matchens enda mål när lagen möttes på Santiago Bernabeu, den 1 december. Mål bör Real Madrid göra igen. Bilbao likaså, efter den fina prestationen senast mot Real Betis.

Därmed blir det ett spel på att både Athletic Bilbao och Real Madrid hittar nätmaskorna minst en gång vardera i La Liga matchen.

Speltips Athletic Bilbao - Real Madrid:
Båda lag gör mål - odds 1.82 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Julen Agirrezabala, Oscar De Marcos, Yeray Alvarez, Unai Nunez, Mikel Balenziaga, Nico Williams, Dani Garcia, Unai Vencedor, Iker Muniain, Inaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Nacho Fernandez, Eder Militao, Jesus Vallejo, Ferland Mendy, Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Toni Kroos, Lucas Vazquez, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip