Omgång 8 av den spanska La Liga inleds på San Mames där Athletic Bilbao tar emot Real Sociedad.

Marknaden erbjuder strax över dubbla pengar på en rak Bilbao seger och det är jag enig om, med tanke på att det är ungefär där oddset också borde ligga innan matchstart. I vanliga fall är det två målrika lag som möts men just när de spelar mot varandra på San Mames brukar dessa matcher inte innehålla så många mål. När båda lagen dessutom har haft svårigheter med att göra mål på sistone är det intressant att kika närmare på ett spel där båda lag inte gör mål den här gången heller.

Förvisso har Athletic Bilbao mött ett tufft motstånd på sistone i ligan. Detta har resulterat i att få mål har gjorts framåt, men samtidigt ska de ha beröm för det defensiva arbetet - bortsett från Villarreal matchen. Att endast släppa in ett mål mot lag som Barcelona senast och dessförinnan Real Madrid är mycket stabilt. När Athletic Bilbao dessutom spelar hemma är de extra svåra att möta och då är det inte lätt att göra mål på dem alls, även för offensivt skickliga lag som Sociedad.

De tre senaste besöken på San Mames för Sociedad har slutat på följande sätt:

Vänskapsmatch: 4/8, 2018
Athletic Bilbao 1 - 0 Sociedad

La Liga: 16/12, 2017
Athletic Bilbao 0 - 0 Sociedad

LaLiga: 16/10, 2016
Athletic Bilbao 3 - 2 Sociedad

Anfallaren Juanmi är fortfarande avstängd för Sociedad och kommer att missa matchen mot Athletic Bilbao. Han har saknats på sistone, i synnerhet senast då Sociedad förlorade hemma med 0-1 mot Valencia. Där hade Sociedad problem med att komma runt och skapa vassa lägen. Det såg bara fantasilöst ut i anfallsspelet. En pigg spelare som Juanmi hade kunnat ändra på speluppbyggnaden. Så det blir tufft för Sociedad med dessa förutsättningar att bryta den negativa trenden och göra mål mot Athletic Bilbao.

Jag tvivlar starkt på ett målkalas i detta möte utan är övertygad om att det blir en snarlik historia som de två senaste möten. Att något av lagen ska dominera matchen finner jag inte heller trovärdigt. Därmed finner jag ett värde i att spela på att båda lag inte gör mål i matchen till 1.95 i odds och lägger ett spel på utfallet. Oddset hittas hos LeoVegas , MrGreen och 888sport .

---
Preliminär startelva Athletic Bilbao: Unai Simon, Mikel Balenziaga, Peru Nolaskoain, Yeray, Oscar De Marcos, Benat Etxebarria, Dani Garcia, Raul Garcia, Yuri Berchiche, Inaki Williams & Markel Susaeta.

Preliminär startelva Sociedad: Moya, Joseba Zaldua, Aritz Elustondo, Raul Navas, Kevin Rodrigues, David Zurutuza, Igor Zubeldia Elorza, Illarramendi, Ruben Pardo, Willian Jose & Mikel Oyarzabal.
---

This is the stats tab
This is the post tip