Det är imponerande hur Athletic Bilbao spelarna ger sitt yttersta i den spanska La Liga, trots att laget har ingenting att spela för. De befinner sig i det berömda ingenmanslandet, där de har säkrat ligaspel till nästa säsong och har en bra bit upp till Europa platser. Ändå lyckas de ta poäng, gång på gång. Hemma på San Mames är de alltid svåra att bryta ner, där de senast tog en trepoängare mot tabellettan Atletico Madrid, och ska ha en god chans till en ny seger när bottenlaget Valladolid gästar dem.

För neutrala ögon är det underhållande att se Athletic Bilbao köra fullt ut på max nivå, trots att ligapoängen i slutändan inte betyder något, men heder och äran betyder allt för Marcelinos grabbar. Efter fem raka kryss i ligan, samt en förnedring av stormakten Barcelona i finalen av den spanska cupen, ryckte Bilbao spelarna upp sig och gjorde en lysande insats mot Atletico Madrid. Alejandro Berenguer Remiro gav Bilbao ledningen, som varade tills kvarten kvar då Stefan Savic kvitterade. Bilbao krigade ända in i kaklet och fick utdelning till slut. Strax innan fulltid gjorde Íñigo Martinez segermålet och gav Bilbao tre poäng.

Nedflyttningshotade Real Valladolid har en tuff uppgift när de ska försöka bryta Bilbaos trend på sju raka matcher på San Mames utan förlust. Valladolid ligger precis under nedflyttningsstrecket, i en sjukt jämn bottenstrid där varje poäng är skillnad mellan liv och död, i La Liga. Ovanför sig har de nykomlingar Elche, som har en poäng fler än Valladolid och sedan är det ytterligare en poäng upp till Deportivo Alaves. Huesca ligger två poäng under Valladolid - som därmed är attackerade från alla håll och kanter.

Valladolid hade en fin chans att äntligen ta en seger eftersom de hade ledningen senast hemma mot Cadiz, men tappade den till slutresultatet 1 - 1. Med bara en seger på de senaste 15 ligamatcher är Valladolid illa ute, då formen är iskall, när det gäller som mest. Bilbao lyckades störa serieledarna när de behöver vinna som mest. Med vinden i seglet samt formen på topp och en betydligt lättare uppgift än senast ska Bilbao har stora möjligheter att ta en ny hemmaseger, så spelet blir en rak etta i matchen.

Speltips Athletic Bilbao - Valladolid:
1. Odds 1.88 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simón, Óscar de Marcos, Unai Núñez, Íñigo Martinez, Mikel Balenziaga, Alejandro Berenguer, Dani Garcia, Unai Lopez, Jon Morcillo, Asier Villalibre & Oihan Sancet.

Bekräftad startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Saidy Janko, Joaquín Fernández, Jawad El Yamiq, Nacho Martinez, Fabian Orellana, Federico San Emeterio, Ruben Alcaraz, Oscar Plano, Marcos de Sousa & Shon Weissman.
---

This is the stats tab
This is the post tip