Athletic Bilbao är desperata efter att hitta formen igen när de tar emot Villarreal hemma på San Mames i den spanska La Liga. Athletic Bilbao brukar ha en rejäl hemmaplansfördel och det har marknaden tagit hänsyn till även i detta möte, då det erbjuds cirka 2.30 i odds på att de tar samtliga tre poäng. Formen är dock usel hos hemmalaget, som har fyra raka förluster i ligan och måste plocka poäng. Gästerna Villarreal har hittat en fin form, även om det blev en förlust senast. Detta blir jämnt och målsnålt.

För att Athletic Bilbao överhuvudtaget ska ta några poäng i detta möte måste de börja med att skärpa sig i försvaret. Det vet de själva också, eftersom detta är deras starka sida. På hemmaplan är de vanligtvis väldigt svåra att bryta ner. Mot de bättre lagen har Athletic Bilbao spelarna en förmåga att resa sig ytterligare en dimension och göra fantastiska insatser. Efter fyra raka förluster mot Getafe, Real Sociedad, Osasuna och Alaves har Athletic Bilbao inget val än att resa sig igen och topp prestera.

Det blir dock inte enkelt med tanke på hur tabellsjuan Villarreal har spelat på sistone. Innan den senaste tuffa bortamatchen mot Atletico Madrid hade Villarreal tre vinster och en oavgjord match. Atletico Madrid blev för svåra och Villarreal fick se sig besegrade med 1 - 3. Det var en sämre insats från Villarreal spelarna, som i övrigt har försvarat sig väl i de flesta matcherna och sällan gått av planen med fler än ett insläppt mål. Framåt är Villarreal vassa och har nätat i sina 10 senaste matcher, så det är starkt.

Att möta Athletic Bilbao på bortaplan är alltid en historia för sig, där den tidigare historiken samt dagsformen långt från alltid har en betydelse. Betydligt bättre lag än Villarreal har åkt på stryk med 1 - 0 ett par gånger och det är ett tänkbart resultat även i detta möte. Då Athletic Bilbao måste hitta tillbaka till det urstarka försvarsspelet samt att Villarreal själva försvarar sig väl finner jag en stor chans att detta möte innehåller som mest 2 mål. Därmed lägger jag ett spel på under 2,5 mål i matchen till 1.72 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport , Casumo & LeoVegas .

Unibet livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simón, Yuri Berchiche, Inigo Martinez, Yeray Álvarez, Ander Capa, Dani García, Mikel Vesga, Ibai Gómez, Iker Muniain, Raul Garcia & Inigo Cordoba.

Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Ruben Peña, Raul Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno, Manu Trigueros, Vicente Iborra, Santiago Cazorla, Javier Ontiveros, Gerard Moreno & Paco Alcácer.
---

This is the stats tab
This is the post tip