Europa League mästarna Villarreal reser till San Mames för ett tufft bortamöte i den spanska La Liga mot Athletic Bilbao. I veckan har Villarreal besegrat Young Boys i Bern, Schweiz, i Champions League. Innan dess blev det en förlust i La Liga mot Osasuna. För Athletic Bilbaos del har det varit 22 dagars vila från tävlingsfotboll, så vi kan räkna med utvilade och pigga spelare. Athletic Bilbao är alltid urstarka på hemmaplan, speciellt när en tuff motståndare kommer på besök. Då är de extra svåra att slå.

Athletic Bilbao har fått en bra start på säsongen, där de har varit svårslagna och bara förlorat ett möte. I övrigt har de fått dela på poängen vid fyra tillfället och vunnit tre matcher. Den 1 oktober 2021 spelade de sin sista tävlingsmatch och vann med med 1 - 0 mot Deportivo Alaves. Toppanfallaren Raul Garcia, 35 år ung, som tidigare hade missat en straff, avgjorde strax innan tepausen. I och med segern klättrade laget upp på en nionde plats i tabellen. Sedan dess har de fått vila länge och laddat om batterierna.

Villarreal har haft ett tufft spelschema. Det har varit många och svåra matcher. Villarreal var länge obesegrade innan Cristiano Ronaldo avgjorde Champions League mötet sent och gav Manchester United en seger. En ny förlust blev det sedan i La Liga med 1 - 2 mot Osasuna. Ljusglimten var X-faktorn Gerard Moreno, som var tillbaka efter sin skada. Han imponerade även i veckan där han nätade i 4 - 1 segern över Young Boys, där Yeremi Pino, Alberto Moreno och Samuel Chukwueze också nätade.

Villarreal är ett svårslaget lag, med bara en förlust i ligaspelet. Å andra sidan är de kryssexperter, där fem matcher har slutat oavgjort efter åtta omgångar. I samtliga bortamöten har Villarreal fått dela på poäng, men här kan det dock bli ett nederlag. Villarreal får klara sig utan skadade mittbacksgeneralen Raul Albiol, som klev av senast mot Young Boys. Sedan tidigare dras anfallaren Boulaye Dia med en knäskada. I och med att Athletic Bilbao har tre veckors förberedelser ska de ses som favoriter.

Marknaden erbjuder jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en Athletic Bilbao seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Villarreal seger och vinst vid en rak Athletic Bilbao seger.

Speltips Athletic Bilbao - Villarreal:
1 asian 0 (samma som Athletic Bilbao draw no bet) - odds 1.75 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Dani Vivian, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Alex Berenguer, Unai Vencedor, Dani Garcia, Iker Muniain, Inaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva - Villarreal:
Geronimo Rulli, Juan Foyth, Aissa Mandi, Pau Torres, Alberto Moreno, Manu Trigueros, Etienne Capoue, Daniel Parejo, Yeremi Pino, Gerard Moreno & Arnaut Danjuma.
---

This is the stats tab
This is the post tip