Bilbao slår Zorya med två mål? Spelar hemmalaget -1,5 i torsdagens EL. Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet.

Ukrainarna förlorade som bekant med 2-0 mot Östersund i öppningsmatchen i gruppspelet. Imponerade inte alls på mig där. Har det visserligen stökigt då de inte får spela på sin egen hemmaplan, men tycker ändå att insatsen ska ifrågasättas. Går dessutom rätt så svagt i det inhemska ligaspelet, där man ligger sjua efter att ha tagit tio poäng på tio matcher.Har helt klart en bit upp till Dynamo Kiev och Shakhtar.

Zorya kommer till den här matchen utan sin bäste målskytt Iury (7 matcher/2 mål i ligan), brassen är skadad. Tungt. De saknar också sin rutinerade serb Zeljko Ljubemovic (2/0), mittbacken Pryyma (7/0) och yttern Kalitvintsev (6/1).

Bilbao går okej i Spanien, men har haft lite oflyt senaste tiden. Släppte in två sena mål borta mot Malaga i helgen, vilket ledde till 3-3 som slutresultat där. Innan dess föll man mot ett bra Atlético Madrid och borta mot Las Palmas (som avgjorde sent). Så har haft ett tufft spelschema, helt klart.

Hemma på San Mamés är man dock alltid starka. 2015 och framåt har man 11-2-2 i EL-sammanhang på hemmaplan. Bra truppsituation med det mesta tillgängligt. Mittbacken Yeray Álvarez skadad. Tänkbart lag:

Herrerin; Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Benat, San José; Williams, Raul Garcia, Muniain; Aduriz

Spanska lag går ofta starkt i Europa och för mig är Athletic Bilbao något av en dark horse i den här turneringen. Kan definitivt ta sig långt. Mot ett begränsat bortalag tycker jag laget har toppchans att vinna relativt klart.

3-0?

This is the stats tab
This is the post tip