Speltips: Alvaro Morata över 0,5 skott på mål @ 1,77 - X3000 -

Vi kör en favorit i repris denna gång. Vi hade detta spel så sent som 10/1 när lagen möttes i Supercupen nere i Saudiarabien. Då slutade matchen 3-3 och sedan vann Real efter två baljor i förlängningen. Atletico fick iväg sex skott på mål och Alvaro Morata stod för ett av dem. Hans anfallspartner Antonie Griezmann var mer skottglad och satte tre på mål varav ett också letade sig in i nätmaskorna. Totalt sett är det jämnt mellan dem gällande mål i ligan och normalt sett känns Morata lite mer skottvillig, så vi väljer honom som huvudobjekt även denna gång.

Atletico slog, innan man stack till arabiska halvön, ut Lugo ur Copa del Rey. Hade bara 1-1 i halvtid så skickade in Koke, Rodrigo de Paul och Antonie Griezmann i andra halvlek och då kom två mål till genom Memphis Depay. Dessvärre utgick Depay med känning en kvart innan slutet och ersattes av Morata som nog annars hade fått vila hela matchen. Till denna match är Depay osäker till spel. Pablo Barrios har varit skadad länge men på väg tillbaka om nu inte sjukdom sätter stopp för hans medverkan här.

Vitolo och Thomas Lemar fortsatt skadade medan Reinildo Mandava lirar med Mozambique i Afrikanska mästerskapen.

Vi litar på att Diego Simone ställer upp med starkaste möjliga elvan och får bra hemmastöd av ca 70000 på Metropolitano Stadium.

Reals backlinjen inte osårbar

Real kommer med gott självförtroende till denna kamp efter ha besegrat sina värsta rivaler i Supercupen. Först vinsten mot Atletico och sedan 4-1 mot Barcelona. Vinicius Junior stor finalhjölte med hattrick. Även anfallskompisarna Jude Bellingham och Rodrygo var bra i den matchen.

Hade precis som Atletico match i Copa del Rey innan avfärden till Riyad. Besegrade Arandina med 3-1. Luftade truppen och spelare som Antonio Rudiger, Luka Modric och Jude Bellingham vilade. Släppte bara till ett skott på mål men inte så konstigt då man hade 78% bollinnehav.

Mot Barca släppte man sju skott på mål och mot Atletico som vi redan nämnt sex skott på mål.

Inga nyheter på skadefronten Thibaut Courtois, David Alaba, Eder Militao och Lucas Vazquez saknas pga skador. Aurelien Tchouameni fick starta på Luka Modric bekostnad senast och kan mycket väl bli samma visa här. Brahim Diaz gör det alltid bra när han får chansen men konkurrensen är (för) hård så kanske utlåning på gång. Reals backlinje är bra men inte osårbar (något som visade sig senast lagen möttes) och Nacho Fernandez är ingen världsback så nog bör firma Griezmann / Morata komma igenom några gånger under matchen. Då spelet är Morata att skjuta minst ett skott på mål får vi hoppas att det blir en öppen match precis som när lagen möttes på Al-Awwal Park för dryga veckan sedan.

Spelet sitter om Alvaro Morata har minst ett skott på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip