Atlas har inatt en tuff uppgift framför sig då regerande mästarna Club America kommer på besök. Jag har vid flertalet gånger (historiskt sett) förväntat mig en stor klasskillnad mellan lagen, men Atlas lyckas likväl allt som oftast spela jämnt mot favorittippade Club America och känslan är att dessa matcher kan gå åt vilket håll som helst. Ovanstående gäller dock 1x2. Pratar vi över/under så brukar dessa matcher i regel gå under och jag tror att detta blir än tydligare i år.

Mexikanska ligan är som bekant uppdelad i en Apertura och en Clausura. Aperturan spelas under andra halvan av kalenderår 1 och Clausuran i början av kalenderår 2. Alltså en 2023/202024 säsong.

Atlas och Club America spelade i Aperturan på Americas hemmaplan. Vi pratar alltså om en säsong där Club America var helt överlägsna resten av fältet och där Atlas var ett bottenlag. Den matchen slutade 1-1 och var det tredje raka oavgjorda resultatet mellan lagen. Det var också den sjunde matchen av dem åtta senaste som gått under 2.5 mål.

Club America riskminimerar på bortaplan

Regerande mästarna Club America spelar aningen mer kontrollerat i år än under fjolåret. Kontroll har de alltid haft, men de är inte alls lika offensivt balanserade som de var ifjol. Man har också kunnat se en tydlig röd tråd mellan Club Americas alla matcher. och det är att de släpper till oerhört få målchanser på bortagräs. Det spelar alltså ingen roll för matchbilden om de möter ett lag som vanligtvis skapar massvis av chanser eller inte. De tar kontrollen, på bortaplan, och spelar aningen mer safe.

Club America har hunnit spela 5 bortamatcher i årets Clausura. På dessa 5 matcher har de 3 vinster, 2 kryss och 1 förlust. Vidare så har 4 av dessa 5 matcher gått under 2.5 mål. Enda undantaget var borta mot Pachuca, som bevisligen är ruggigt starka på hemmaplan och som ställer om dödligt snabbt när tillfället väl ges.

Atlas å sin sida har gjort en okej säsong. De presterar snäppet bättre än vad tabellen säger men fakta är att de försvarar sig minst lika bra som dem allra bästa lagen i ligan. Inte jättekonstigt egentligen då deras uppträdande på plan visar rätt tydligt att det är där tränarens prioritering sitter.

Vi har alltså ett av dem defensivt bästa lagen som tar emot ett bättre lag som gjort sina bästa försvarsinsatser medvetet på bortaplan. Luktar tight på lång väg och jag spelar Under 2.5 mål till 1.88. Taget hos bet365 med 1u.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip