Atlético Madrid:

Såg ut att ha tre poäng i säkert förvar när Yannick Ferreira Carrasco satte dit 3-0 direkt i den andra halvlekens inledning borta mot nedflyttningshotade Espanyol, men Los Colchoneros föll ihop som ett korthus i Katalonien och släppte in tre sena mål som gjorde att Diego Simeone fick nöja sig med en poäng in på kontot. Poängtappet gjorde att Atlético Madrid fick se sig passerat av Real Madrid, som klev förbi och upp på andraplatsen bakom klara seriesegraren Barcelona.

Champions League-platsen är dock sedan länge säkrad – fem poäng skiljer ner till söndagens fjärdeplacerade motståndare Real Sociedad och Villarreal återfinns hela tio poäng bakom – så nog går det att sätta ett litet frågetecken för Atléticos motivationsfaktor här, särskilt med tanke på kollapsen på Cornellá-El Prat i veckan. Atlético har gjort en fin vår i stora drag, men fokus har sviktat lite mot slutet med två förluster på de tre senaste, där man även föll överraskande borta mot nedflyttningsklara jumbon Elche.

Simeones frånvarolista innehåller namn som Álvaro Morata, Memphis Depay, Marcos Llorente, Jan Oblák, Thomas Lemar, Stefan Savic och Reinhildo.

Real Sociedad:

Real Sociedad är i finfin form inför säsongsavslutningen och har sju raka matcher utan nederlag i ligaspelet och den senaste månaden har man besegrat både Real Madrid, på hemmaplan, och Barcelona, borta i Katalonien. Den fina formen har gjort att La Real befäst sin position som fyra i La Liga och med två omgångar kvar att spela har baskerna fem poäng ner till jagande Villarreal, och har därmed också ett utmärkt läge att säkra Champions League-spel till nästa säsong.

Imanol Alguacils lag har vunnit två raka bortamatcher och är La Ligas tredje främsta bortalag, med resultatraden 10-3-5 så här långt. Eleganta mittsveteranen David Silva är muskelskadad och missar de två återstående omgångarna, men viktige Igor Zubeldia och Asier Illarramendi är tillbaka från avstängning och den förstnämnde lär kliva rakt in i startelvan. Illarra meddelade i veckan att han gör sin sista säsong i Real Sociedad-tröjan, men den forne Real Madrid-mittfältaren lär få finna sig i att inleda på bänken här.

Real Sociedad högmotiverade att säkra CL

De senaste åren har bjudit på jämna matcher de här lagen emellan. Höstmötet i Baskien slutade 1-1. Real Sociedad lär vara angeläget om att hålla fast vid fjärdeplatsen och säkra Champions League-spel nästa säsong. Jag tror gästerna är hungrigare på segern här än Atlético Madrid. Real Sociedad +0.5 kan vara värd att testa till 1,85 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip