På Wanda Metropolitano har Atletico Madrid ett gyllene läge i den spanska La Liga att stanna kvar på tredje platsen när ett av ligans formsvagaste motståndare kommer på besök, nämligen Alaves. Atletico Madrid har haft en stark omstart med ett kryss och tre vinster där allting tycks stämma för dem. Detsamma går inte att säga om Alaves, som både läcker in mål och har något av en måltorka. Det blir inte heller att näta mot ett av ligans bästa försvar. Jag ser en stor Atletico Madrid vinst framför oss.

Atletico Madrid har efter 1 - 1 krysset borta mot Bilbao spelat övertygande. De har inte släppt in något mål mot Osasuna, Valladolid och Levante och nätat fem gånger mot Osasuna och en gång vardera mot Valladolid och Levante. Försvaret har skött sig utom ordentligt och varit extremt svåra att bryta ner. Framåt börjar det lossna för flera spelare och det är bara en tidsfråga innan en spets som Diego Costa börjar producera i massor. Kvalitén finns i offensiven, i startelva och på bänken.

För Alaves har det mesta gått snett sedan omstarten. Förvisso lyckades de vinna hemma mot Real Sociedad med 2 - 0, men Real Sociedad är det laget som har spelat sämst sedan omstarten med ett kryss och tre förluster. Tre förluster sedan omstarten har det även blivit för Alaves, som förlorade först borta mot jumbon Espanyol med 0 - 2, sedan Celta Vigo med 0 - 6 och senast blev det 0 - 1 mot Osasuna - i en match där Alaves hade noll skott på mål. Detta skrämmer inte direkt slag i Atletico Madrid.

Det råder ingen tvekan om att Atletico Madrid ska vara megafavoriter till seger. Jag tror inte att Atletico Madrid vinner denna match med komfortabla 1 - 0 utan att det blir större siffror än så. Detta då Alaves dels har läckt in mål, dels haft problem att näta och dels måste rycka upp sig och våga ta för sig mer. I vilket fall blir de straffade av ett formstarkt Atletico Madrid lag, som kämpar för att behålla sin tredje plats i tabellen, där Sevilla är hack i häl på dem. Atletico Madrid vinner detta med handikapp siffror.

Speltips Atletico Madrid - Alaves:
1 asian hcp -1,5 (Atletico Madrid -1,5 mål) - odds 2.20 hos SpeedyBet , Bethard & FastBet .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Renan Lodi, Mario Hermoso, Stefan Savic, Santiago Arias, Saúl Ñíguez, Thomas Partey, Koke, Marcos Llorente, Yannick Ferreira-Carrasco & Diego Costa.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Alaves:
Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Rodrigo Ely, Ruben Duarte, Édgar Méndez, Víctor Camarasa, Tomas Pina, Luis Rioja, Lucas Pérez & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip