Oj, vilket toppmöte vi har framför oss på Wanda Metropolitano när Atletico Madrid tar emot Barcelona. För ovanlighetens skull har vinnaroddset gått upp på en rak Barcelona vinst. Marknaden öppnade runt 2,20 och ligger i skrivandets stund runt 2,40. Dock har Atletico Madrid stora frågetecken i försvaret, där lagkaptenen och mittbacken Godin är skadad samt att massvis av andra backar är ytterst tveksamma. Både Atletico och Barcelona har dock inga bekymmer med målskyttet så mitt spel är solklart i detta möte, det vill säga, att båda lag ska göra minst ett varsitt mål till ett odds som ändå är helt okej, enligt mig.

Det skiljer bara en poäng mellan lagen. Atletico Madrid ligger på en tredje plats (sämre målskillnad än Sevilla, som ligger tvåa) och har bara en ligaförlust på 12 spelade matcher. De var riktigt illa ute mot senast mot Athletic Bilbao och låg under två gånger om i matchen. Det var en heroisk vändning till slut och matchen slutade 3-2. Ett styrkebesked, givetvis, som Atletico Madrid kommer spinna vidare på. Det var imponerande att Atletico Madrid lyckades göra hela tre mål, samt två mål i matchen innan hemma mot Dortmund i Champions League. Så målformen är på topp, så de ska kunna göra mål på Barcelona igen.

Däremot ser det värre ut i försvaret. Att Atletico Madrid ens släppte in två mål hemma mot Athletic Bilbao, som i sin tur har haft problem att skapa något bra framåt, visar att Atletico Madrid har tappat lite fokus på sistone. Inte nog med det så saknas mittbacken Godin, på grund av en lårskada och en fotskada, samt att backarna Jose Gimenez och Juanfran missar matchen på grund av skador. Tillbaka i truppen är mittbackarna Lucas Hernandez och Stefan Savic, men de har båda varit skadade på sistone så detta är inte optimalt.

Även om Hernandez och Savic är tillbaka så är de långt ifrån hundra procentiga och absolut inte redo att ta sig an en så pass svår motståndare som tabell ettan Barcelona är.

På tal om problem i försvaret så var det verkligen fallet när Barcelona föll hemma med 3-4 mot Betis. Det värsta är att resultatet ljuger inte heller. Det kunde till och med ha blivit massvis av fler mål för Betis del, då Barcelona lät Betis göra lite som de ville. Barcelona anföll tungt och med många spelare, vilket lämnade stora ytor i kontringsspelet - något som Atletico Madrid är världsmästare på. Med det försvarsspelet som Barcelona visade upp senast och med det anfallsspelet som Atletico Madrid har stått för blir det oerhört svårt att hålla nollan för Barcelona. Även tidigare statistik visar att det har smällt åt båda hållen.

De tre senaste matcherna på Wanda Metropolitano har slutat på följande sätt:

La Liga: 14/10, 2017
Atletico Madrid 1 - 1 Barcelona

La Liga: 26/2, 2017
Atletico Madrid 1- 2 Barcelona

Copa del Rey: 1/2, 2017
Atletico Madrid 1- 2 Barcelona

Det enda avbräcket som Barcelona har är avstängda Rakitic, samt att Philippe Coutinho är tveksam. Men det ska varken hindra Barcelona från att göra mål eller släppa in mål. I mitt tycke ska under ett sådant möte båda lag göra mål minst två gånger på tre försök. När marknaden befinner sig runt 1,70 i odds tvekar jag inte ett dugg att hugga till och lägger ett spel på utfallet.

Oddset hittas hos Goliath eller OHMbet.

---
Bekräftad startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Santiago Arias, Stefan Savic, Lucas Hernandez, Filipe Luis, Koke, Saul Niguez, Rodri, Thomas Lemar, Diego Costa & Antoine Griezmann.

Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Nelson Semedo, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Arthur, Sergi Roberto, Lionel Messi & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip