Unibet & LeoVegas streamar matchen.

Söndag kvällen erbjuder ett riktigt hett möte i Spaniens huvudstad när Atletico Madrid tar emot Barcelona på Wanda Metropolitano. Vilken match det väntas bli, när två av landets allra bästa lag drabbas samman. Marknaden har ingen favorit i matchen och lika oklart är det kring om det blir många mål i matchen, eller inte. Jag är enig i att det är svårt att förutspå utfallet i denna match, men med tanke på de offensiva krafterna och de defensiva avbräcken kan jag ändå hitta ett spel med värde.

Denna säsong har varit lite upp och ner för Atletico Madrid, som inte riktigt har fått ut den utdelningen som de borde ha. I hälften av deras matcher har de spelat oavgjort, närmare bestämt sju stycken av de fjorton La Liga matcherna. De har endast en förlust och det är inget annat lag utom storebror som har lyckats undvika nederlag så pass bra. En stor anledning till detta är att laget har haft måltorka i vissa matcher, i kombination med att de ändå har släppt in ett mål. De tre senaste oavgjorda matcher har slutat 1 - 1. Det går att se på detta från två olika sidor. Atletico Madrid borde ha gjort mål. Atletico Madrid borde ha hållit nollan.

I mitt tycke är det senast påståendet korrekt. Om vi jämför Atletico Madrid i dag med de senaste säsongerna så är det en sak som sticker ut. Det är inte att Atletico Madrid endast lyckas göra ett mål i matchen, utan att vi saknar alla dessa 1 - 0 vinster, som tidigare var så vanligt förekommande. Den nya fixstjärnan för denna säsong, Joao Felix, har varit skadad en massa utav dessa matcher, men han kom tillbaka senast i Champions League och gjorde ett inhopp. Det är glädjande besked för Atletico Madrid.

Jag rekade en rak etta på Juventus i Atletico Madrids senaste match, i Champions League, som slutade 0 - 1 i Turin. Det är svårt för alla lag i världen att åka till Juventus och klara av att inte släppa in mål. Samtidigt har Juventus ett så starkt försvar och det lyckades inte Atletico Madrid komma igenom. Detsamma kan jag verkligen inte påstå om Barcelona, som i sina fem (!) senaste matcher har släppt in mål. När Atletico Madrid dessutom får hemmaplans fördelen så blir det garanterat ett mål igen.

När det gäller Barcelona så är det två stora positiva faktorer som är värda att nämna direkt. Det ena är att de alltid gör mål, på allt och alla. Undantaget i regeln är Slavia Prag i Champions League och Granada i La Liga. Men Granada matchen var ett tag sedan och sedan dess har det hänt mycket saker och ting. Detta leder oss till den andra faktorn. Luis Suarez, Lionel Messi och Antoine Griezmann gjorde mål i 3 - 1 segern mot Borussia Dortmund i Champions League, vilket säkerställde en slutspelsplats.

Nelson Semedo och Jordi Alba är Valverdes första val som högerback respektive vänsterback. Dessa två herrar har varit och är fortfarande skadade, men det är inte de enda problemen i Barcelonas defensiven. I mitt tycke har hela försvaret slarvat ganska mycket. Annars hade inte Barcelona släppt in mål i samtliga fem senaste matcher. Det är på tok för många insläppta mål.

Även Atletico Madrid har skador i försvaret, på mittbackarna Stefan Savic och Jose Gimenez samt Sime Vrsaljko (som inte platsar i startelvan). Även anfallaren Diego Costa är borta året ut i Atletico Madrid, men han har inte haft någon bra säsong.

Det mesta lutar mot att det blir en ytterligare 1 - 1 match för Atletico Madrids sida. Atletico Madrid är starka hemma och kommer att ta vara på Barcelonas obalans i försvaret, samtidigt som Barcelona har fått igång samtliga målskyttar. Därmed blir det helt enkelt ett spel på att båda lagen gör åtminstone ett mål i matchen. Jag spelar på att båda lag gör mål till 1.84 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, Mario Hermoso, Felipe, Saul Niguez, Angel Correa, Hector Herrera, Thomas Partey, Koke, Joao Felix & Alvaro Morata.

Bekräftad startelva Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergio Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Junior Firpo, Arthur Melo, Frenkie De Jong, Ivan Rakitic, Antoine Griezmann, Leo Messi & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip