Det har återigen blivit dags för Atletico Madrid att ta emot Athletic Bilbao på Wanda Metropolitano. Möten mellan lagen brukar faktiskt innehålla en del mål - åtminstone från Atletico Madrids sida. Atletico Madrid är i vanlig ordning stabila medan Bilbao har en kris och oerhört svårt att vinna matcher. Krisen förvärras också då Bilbao har defensiva spelare som är borta till detta möte. Sannolikheten är stor att Atletico Madrid, med en fin form i ryggen, återigen ska lyckas göra minst två mål i matchen.

Nu har Atletico Madrid återigen hittat en bra form. Det är tre segrar på de fyra senaste matcher, inklusive den spanska cupen. Den bästa segern kom senast då Atletico Madrid stod för en klart förbättrad insats mot Dortmund i Champions League. Det blev 2 - 0 hemma mot Dortmund och två mål ska de också klara av att göra på Bilbao. Även om Atletico Madrid har några spelare som ska testas inför matchstart så är det defensiva spelare. Offensiven ska fortfarande räcka gott och väl för att fortsätta producera mål, mot ett Bilbao som Atletico Madrid har lätt för och i synnerhet när Bilbao har ännu mer problem.

I mitt tycke började Bilbaos problem redan när de sålde mittbacken Aymeric Laporte till Manchester City för 650 miljoner kronor. Nästa problem kom när målvakten Kepa Arrizabalaga såldes till Chelsea för 820 miljoner svenska kronor. Det är två enorma avbräck som Bilbao inte ens i närheten har lyckats ersätta. Det värsta är att laget med största sannolikhet inte ens har försökt direkt. Bilbao har inte kostat på sig några dyra nyförvärv och man kan snacka i all evighet om köplag och fotbollsfilosofi men i dagens fotboll måste lag satsa för att få en utdelning - annars blir det som med just Bilbao.

Det är egentligen ingen överraskning att Bilbao har endast en seger efter elva spelade ligamatcher. Enligt mig är det inte mycket som stämmer och tränaren Eduardo Berizzo är inte mannen för jobbet. Jag vet, jag är väldigt hård nu i min kritik, men Bilbao spelar inte som ett lag utan förlitar sig mestadels på individuella prestationer. I alla fall i nuläget. Det är bara att titta på 0-1 förlusten borta mot Espanyol, där matchen kunde ha slutat 0-5 om Borja Iglesias från Espanyol hade förvaltat sina lägen.

Som om det inte vore nog med problem i Bilbao så finns det två nya. I Espanyol matchen fick den orutinerade Unai Nunez efter en kvart ersätta mittbacksgeneralen Yeray, som missar matchen mot Atletico Madrid. En annan viktig spelare som också missar denna match är den centrala mittfältaren Dani Garcia, som är utvisad på grund av för många gula kort. Det är två stora avbräck och något Bilbao verkligen inte har råd med när de desperat söker efter en seger i ligan. Den andra mittbacken, Inigo Martinez, stod och sov vid Espanyols mål, samt vid andra tillfällen i matchen.

Mot Espanyol hade Bilbao, trots stort bollinnehav, problem med att skapa något farligt. Laget förlitar sig, som sagt, på anfallarnas individuella skickligheter, men det blir inget teamwork. Som ett bra exempel tar jag Inaki Williams, som vid ett tillfälle tog sig förbi tre man och sköt sedan i stolpen, i stället för att titta upp efter Garcia och Aduriz.

Förra säsongen och säsongen innan dess lyckades Atletico Madrid göra minst två mål vid samtliga möten. Se här:

La Liga: 18/2, 2018
Atletico Madrid 2 - 0 Bilbao

La Liga: 20/9, 2017
Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid

La Liga: 21/5, 2017
Atletico Madrid 3 - 1 Bilbao

La Liga: 22/1, 2017
Bilbao 2 - 2 Atletico Madrid

Med tanke på alla problem som råder hos Bilbao så blir det oerhört svårt för dem att stänga igen bakåt, när de är på jakt efter en vinst. Därmed är chanserna goda att vi får se formstarka Atletico Madrid återigen göra minst två mål på dem. Därmed lägger jag ett spel på Atletico Madrid över 1,5 mål i matchen till oddset 1.89 - som hittas hos OHMbet.

Hos OHMbet får alla nya spelare 100 % bonus, upp till 1 500 kronor.
Dessutom ett riskfritt spel på 100 kronor – bara genom Rekatochklart.

---
Bekräftad startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Santiago Arias, Francisco Javier Montero Rubio, Diego Godin, Filipe Luis, Angel Correa, Thomas, Rodri, Saul Niguez, Diego Costa & Antoine Griezmann.

Bekräftad startelva Bilbao: Iago Herrerin, Mikel Balenziaga, Inigo Martinez, Unai Nunez, Oscar De Marcos, Iker Muniain, Benat Etxebarria, Mikel San Jose, Yuri Berchiche, Inaki Williams & Markel Susaeta.
---

This is the stats tab
This is the post tip