Atletico Madrid fortsätter att ha ett tufft spelschema när de gästas av Athletic Bilbao på Wanda Metropolitano i den spanska La Liga. Efter att ha tappat poäng i Madrid-derbyt mot de regerande mästarna Real Madrid behöver tabellettan Atletico Madrid studsa tillbaka och ta en seger för att hålla under tabelltvåan Barcelona, som är bara tre poäng efter och tabelltrean Real Madrid, som är fem poäng efter. Men det blir inte lätt då Bilbao har hittat formen och spelar som ett helt annat lag med Marcelino.

Rent allmänt har Atletico Madrid haft bekymmer med att hålla i den goda formen på sistone. Laget har inte heller tagit för sig som tidigare utan fallit tillbaka och börjat spela en alldeles för defensiv fotboll, även vid en ledning i matchen. Två gånger om tappade de poäng mot Levante innan de tog sig an ärkerivalerna Real Madrid. Luis Suarez gav Atletico Madrid en perfekt start med ett mål i den femtonde minuten men sedan fegade de ur och lät Real Madrid komma in i matchen - vilket ledde till en kvittering.

I mitt tycke var det en hel del taktiska misstag utav tränaren Diego Simeone, som helt enkelt inte vågade vinna derbymatchen. Det var inte helt illa heller att få med sig en poäng mot Real Madrid, men det hade gett laget andrum i toppen av tabellen. I stället är de tvungna att resa sig direkt och hitta ett sätt att vinna mot ett fysiskt starkt lag som i och med tränarbytet har levererat på topp. För Athletic Bilbao är obesegrade i åtta raka matcher, i ligan och cupen, inga förluster under februari och mars månad.

Athletic Bilbao spelarna spelar med ett stort självförtroende, vilket också har lett dem till finalen i den spanska cupen, Copa del Rey, för andra året i rad - där Barcelona ska mötas i mitten av april månad. Även i ligan har det gått riktigt bra där den senaste förlusten kom borta mot Barcelona med 1 - 2, i en match där Athletic Bilbao var nära att ta poäng. På tal om att våga vinna så vilade Marcelino hela sex startspelare senast i ligamötet mot Granada, däribland den offensivs kreatören och lagkaptenen Iker Muniain, samt de båda toppanfallarna Inaki Williams och Raul Garcia. De kommer att vara pigga och fräscha till denna match.

Trots att Athletic Bilbao spelade med ett reservbetonat gäng lyckades de slå Granada senast med 2 - 1, efter ett sent mål på övertid av Alex Berenguer. Athletic Bilbao är svåra att möta och att bryta ner, i kombination med att anfallsspelet har levererat och producerat mål i samtliga matcher sedan Marcelino tog över som tränare. Då Atletico Madrid har bekymmer med att upprätthålla konsistens, i kombination att Athletic Bilbao spelat på topp, tror jag på att gästerna återigen klarar av att ta poäng i ligan.

Därmed spelar jag på att Atletico Madrid inte vinner matchen, utan att den slutar oavgjort eller med en Athletic Bilbao vinst.

Speltips Atletico Madrid - Athletic Bilbao:
X2 - odds 2.08 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Mario Hermoso, Felipe Monteiro, Stefan Savic, Kieran Trippier, Yannick Carrasco, Koke, Marcos Llorente, Thomas Lemar, Joao Felix & Luis Suarez.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Unai Nunez, Yeray Alvarez, Mikel Balenziaga, Alex Berenguer, Mikel Vesga, Unai Vencedor, Iker Muniain, Inaki Williams & Raul Garcia.
---

This is the stats tab
This is the post tip