De regerande La Liga mästarna Atletico Madrid är i toppslag när de gästas av Cadiz på Wanda Metropolitano i fredagsmatchen. Med tre raka ligasegrar i ryggen, samtliga med fler än ett mål i skillnad, har hela laget spelat utmärkt. Medan Atletico Madrid krigar om en topp fyra placering i tabellen kämpar Cadiz för sin överlevnad i bottenzonen. Trots en seger i ryggen väger de alldeles för lätt för att kunna utmana om poäng. Atletico Madrid behöver försvara sig position och då talar allt för en ny ligaseger.

Då det är 15 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid i toppen känns det onekligen som att titelracet är över för Atletico Madrid. Dock har de mycket att spela för, då Champions League platsen är allt annat än säkrat. Stormakten FC Barcelona har lika många poäng. Real Betis har två poäng färre. Alexander Isak och hans Real Sociedad är också hack i häl. Formen talar för att Atletico Madrid ändå ska klara det, med övertygande segrar över Osasuna, Celta Vigo och Real Betis i de senaste omgångar. På skadelistan finns Sime Vrsaljko, Angel Correa, Mario Hermoso, Stefan Savic, Geoffrey Kondogbia, Koke, Matheus Cunha och Daniel Wass. Dock är inte alla på listan startspelare, samt att det finns gott om ersättare i en stark trupp som öser in mål.

Cadiz kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar i toppdivisionen. Det gör det helt okej också. Innan den senaste omgången kryssade de tre gånger om - mot Celta Vigo, Getafe och Granada. Senast blev det en seger till och med mot Rayo Vallecano. Det går att argumentera för att motståndet under tiden var enkelt. Inget ska ändå tas ifrån Cadiz fina insats. Dock kan laget komma att sakna hela fyra spelare som var med i den senaste omgången. Fede och Ivan Alejo klev av skadade under matchen. Samt att Alvaro Negredo och Ruben Alcaraz, som nätade senast, har skadat sig därefter. Det är rejäl oflyt med skador.

Med en massa plötsliga avbräck är det knappast optimalt att ställas mot Atletico Madrid - som har öst in mål. Cadiz har inget att sätta emot. Därmed blir det ett spel på att Atletico Madrid vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Atletico Madrid - Cadiz:
1 asian -1,5 (samma som Atletico Madrid -1,5 mål) - odds 2.06 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Marcos Llorente, Felipe, Jose Gimenez, Reinildo Mandava, Yannick Carrasco, Thomas Lemar, Hector Herrera, Rodrigo De Paul, Antoine Griezmann & Joao Felix.

Preliminär startelva - Cadiz:
Jeremías Ledesma, Carlos Akapo, Luis Hernandez, Víctor Chust, Alfonso Espino, Ruben Sobrino, Alex Fernandez, Jens Jönsson, Oussama Idrissi, Anthony Lozano & Lucas Perez.
---

This is the stats tab
This is the post tip