Atlético Madrid:

Tog tredje raka segern i La Liga under söndagsaftonen – men det var inga enkla tre pinnar för Diego Simeones lag. Olikt ett ”Cholo”-lag läckte Atlético på nytt defensivt och släppte in två mål hemma mot Cádiz innan matchuret tickat upp till en halvtimme spelad, men Ángel Correa ledde Los Rojiblancos till seger med två mål och en assist till Nahuel Molina.

Simeones gäng är dock svårslaget i Madrid, där man inte torskat på 16 raka hemmamatcher och för en dryg vecka sedan tog man en finfin 3-1-seger mot Real Madrid i El Derbi Madrileño. Atlético inledde Champions League-spelet med en pinne i Den eviga staden när Lazio-målvakten Ivan Provodel otroligt nog kvitterade i den 95:e matchminuten.

Skademässigt har Simeone fortfarande ett gäng namn på frånvarolistan. Pablo Barrios, Thomas Lemar och Reinildo är alltjämt skadade, men Rodrigo De Paul gjorde comeback i helgen och Memphis Depay närmar sig också återkomst.

Feyenoord:

Regerande nederländska mästarna fortsatte i helgen sin obesegrade inledning av säsongen med att 3-1-besegra Go Ahead Eagles. Santiago Gimenez, den mexikanske anfallstalangen som imponerar storligen, gjorde ytterligare ett mål och har redan gjort tio ligamål i Eredivisie. Gímenez är dock avstängd här, efter att ha fått syna det röda kortet mot Roma i fjolårets Europa League-kvartsfinal, vilket är ett avbräck. Arne Slot har dock alternativ i de offensiva positionerna, där flera spelare bär målbördan för det offensivt viktade Rotterdam-laget.

Förra veckan körde Feyenoord dessutom över ärkerivalen Ajax med totalt 4-0 i De Klassieker – en match som avbröts på grund av inkastade fyrverkerier, och sedan spelades färdigt ett par dagar senare – och Feyenoord har också inlett Champions League-spelet solitt med en 2-0-seger hemma mot Celtic, som fick både Gustaf Lagerbielke och Odin Thiago Holm utvisade. Feyenoord, som gått riktigt bra under Arne Slots ledning, lär vara hoppfulla om att kunna utmana om Champions League-avancemang i en på förhand ganska jämn grupp.

Förutom Santiago Gimenez saknas även skadade målvakten Justin Bijlow och Luka Ivanusec.

Målglatt i Madrid?

Feyenoord är ett rasande underhållande lag under Arne Slot och tycks vara orädda alldeles oavsett vad motståndarna heter. Även utan målsprutan Gimenez finns offensiv kapacitet – 26 gjorda mål på sju ligamatcher – samtidigt som defensiven är långt ifrån omutbar. Detsamma gäller för Atlético Madrid, som inte är lika täta som tidigare Simeone-upplagor, samtidigt som Los Colchoneros också är skarpa offensivt med Álvaro Morata, Antoine Griezmann, Ángel Correa med flera. Jag tror det här kan bli en rolig match som bjuder på en del nätrassel. Över 2.5 mål finns till 1,84 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip