Atletico Madrid har drabbats av en rejäl formsvacka inför mötet mot Granada, i den spanska La Liga. Hemma på Wanda Metropolitano borde de ändå klara av att slå nykomlingarna, som inte har varit helt ofarliga. Atletico Madrid kommer till mötet med tre raka matcher utan att ha nätat medan Granada har varit usla på bortaplan, men gjorde en kanonmatch senast hemma mot Espanyol. När Atletico Madrid har stora avbräck i försvaret finns det ett bra läge för Granada att bryta sin negativa trend.

Gästerna Granada har inte gjort något mål i sina fem senaste bortamatcher, som de har förlorat mot Valencia, Bilbao, Eibar, Barcelona och Sevilla. Förvisso har det varit tuffa bortamöten mot fyra bra lag (alla utom Eibar), där jag ändå måste få tillägga att Granada har varit så nära att näta i samtliga möten - men bollen har inte gått in. Granada har all potential i sin startelva med bra offensiva spelare att göra mål, så denna svacka kommer att brytas närsomhelst. Själv tror jag att det sker i denna match.

För Atletico Madrid har inte bara problem i sitt anfallsspel, där de har misslyckats med att göra mål på Eibar, Leganes och Real Madrid i sina tre senaste matcher. De har defensiva bekymmer nu också. Mittbacken Felipe Monteiro har dragit på sig fem gula kort och missar denna match. Det gör även mittbacksgeneralen Jose Gimenez, på grund av en fotskada. Vidare är högerbackarna Kieran Trippier (ordinarie) och Santiago Arias (reserv) skadade också. Dessa namn är rejäla avbräck i backlinjen.

Efter att ha gjort två mål mot Espanyol senast och haft en massa ytterligare chanser där Granada borde ha gjort mål är jag övertygad om att det borde vända nu för deras del - i alla fall med målskyttet. Även om Atletico Madrid är bland de svåraste lagen i världen att göra mål på borde Granada ha en minst 50-50 chans att lyckas med att peta dit en boll, med tanke på vilka avbräck det finns i Atletico Madrids backlinje. Därmed finner jag ett värde i oddset 2.40 på att Granada gör minst ett mål i matchen.

Själva oddset finnes hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Atletico Madrid:
Jan Oblak, Renan Lodi, Mario Hermoso, Stefan Savic, Sime Vrsaljko, Saul Niguez, Thomas Partey, Marcos Llorente, Koke, Angel Correa & Vitolo.

Bekräftad startelva Granada:
Aaron Escandell, Victor Diaz, Domingos Duarte, Jose Antonio Martinez, Dimitri Foulquier, Yan Brice Eteki, Yangel Herrera, Vadillo, Ramon Azeez, Ismail Köybasi & Roberto Soldado.
---

This is the stats tab
This is the post tip