Åttondelsfinal, del 1 av 2, i Champions League, mellan Atletico Madrid och Juventus, där det första mötet äger rum på Wanda Metropolitano inför drygt 60 000 åskådare. Media målar upp mötet som de defensiva tungviktsmästarnas kamp och marknaden reagerar därefter, då oddset på under spelen går ner. Löjligt, i mitt tycke. Att båda lag ska göra minst ett varsitt mål erbjuds det en bra bit över dubbla pengar, vilket är absurt med tanke på vilka offensiva krafter det finns hos båda lagen.

Efter att ha läst en massa artiklar är jag oenig om att detta blir en stängd och tråkig match. Marknaden har ingen favorit till seger, men under 2,5 mål i matchen är en tung favorit till cirka 1,45 i odds. Tidningarna skriver om att båda lagen är kända för sin defensiva struktur, vilket framgår av det faktum att inget lag har släppt in färre mål än Atletico Madrid och Juventus i sina respektive ligor. Juventus har släppt in 15 mål på 23 ligamatcher, medan Atletico har släppt in 17 mål på 24 ligamatcher.

I gruppspelet av Champions League har Atletico Madrid släppt in sex mål, varav fyra av dem kom i bortamatchen mot Borussia Dortmund. Juventus har släppt in fyra mål i gruppspelet av Champions League och hållt nollan fyra gånger också. Det som för mig spelar mest roll är ändå dagsformen.

Redan vid slutet av år 2018, samt i början av år 2019 har det varit en massa skador i Atleticos backlinje. Ett tag var samtliga ordinarie backar borta. Detta har givetvis försvagat dem. Detta år har Atletico Madrid fått kämpa hårt. Om vi tittar på den senaste månaden så har Atletico Madrid slagits ur Copa del Rey, där de bland annat spelade 3 - 3 hemma mot Girona och därefter två raka förluster i La Liga mot Real Betis och Real Madrid. Försvaret verkar slitet och håller knappast mot Juventus.

Detta är resultatet av Juventus fem senaste ligamatcher:

Serie A: 15/2, 2019
Juventus 3 - 0 Frosinone

Serie A: 10/2, 2019
Sassuolo 0 - 3 Juventus

Serie A: 2/2, 2019
Juventus 3 - 3 Parma

Serie A: 27/1, 2019
Lazio 1 - 2 Juventus

Serie A: 21/1, 2019
Juventus 3 - 0 Chievo

Endast borta mot Lazio misslyckades Juventus med att göra tre mål framåt. Då blev det alltså "bara" två mål. Enligt mig har Juventus bland det bästa anfallet i världen för tillfället så när de åker till Madrid är chanserna goda att de ska sätta dit sitt mål.

Det har dock inte bara varit glada miner hos Juventus heller. Under loppet av fyra dagar lyckades de släppa in sex mål. Det blev tre mål i cupen mot Atalanda och en spännande 3 - 3 match mot Parma i ligan. Det ska självklart poängteras att veteranerna Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini hade skador då, så Daniele Rugani och Martin Caceres fick chansen att göra jobbet och lyckades inte alls uppfylla tränaren Massimiliano Allegris förväntningar.

Både Bonucci och Chiellini är tillbaka i träning och bör vara spelklara till denna match, men formen är långt ifrån topp, så här har Atletico Madrid en bra chans. Dock har Sami Khedira problem med hjärtat och missar matchen. Ett defensivt avbräck.

Under sina samtliga tio senaste matcher har Atletico Madrid gjort mål. Med hemmaplans fördelen och att Juventus har varit instabila och skadebenägna på sistone ska inte denna svit brytas. Atletico Madrid måste göra mål för att ha någon chans inför returmötet i Turin.

Därmed finner jag ett värde i odds 2,35 på att båda lag ska lyckas med bedriften att åtminstone göra minst ett varsitt mål i matchen och lägger ett spel på utfallet. Oddset hittas hos Bethard & FastBet .

---
Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Filipe Luis, Jose Gimenez, Diego Godin, Juanfran, Koke, Saul Niguez, Rodri, Thomas, Antoine Griezmann & Diego Costa.

Bekräftad startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Alex Sandro, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio, Blaise Matuidi, Miralem Pjanic, Rodrigo Bentancur, Paulo Dybala, Mario Mandzukic & Cristiano Ronaldo.
---

This is the stats tab
This is the post tip