Atlético Madrid -1,5 hemma mot Leicester.

Tvåmålsseger (eller mer) krävs för att spelet ska rättas som vinst.

Spontant är känslan att det var länge sedan vi hade en så tydlig favorit i en CL-kvartsfinal. Och visst, det är långt inne i turneringen och det kan tyckas naivt att hoppas på en överkörning. Men min känsla är att det skiljer en klass mellan lagen.

Leicester hade en, med CL-mått mätt, väldigt enkel grupp. I åttondelen fick de sedan ett Sevilla, som haft en kraftigt nedåtgående trend de senaste månaderna. Spanjorerna missade straff både i såväl hemma som bortamötet och kunde (borde) avgjort det där redan på hemmaplan. Atlético Madrid är ytterligare en nivå upp jämfört med Sevilla och den här gången tror jag inte Leicester kommer undan. Visst, laget har radat upp segrar under Shakespeare, men har också haft ett väldigt gynnsamt spelschema i ligan. Vi pratar trots allt om ett lag som gått ganska dåligt i säsongens ligaspel.

Trolig elva:

Schmeichel;
Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs;
Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton;
Okazaki, Vardy

Atlético Madrid har växlat upp senaste tiden. Två Barcaförluster (en i cup, en i liga) är det enda man förlorat feb/mars/april. Tack vare detta har man ätit upp Sevillas försprång och har nu grepp om tredjeplatsen. Hämtade igen ett underläge mot Real till 1-1 senast, vilket är starkt såklart. Simeones gäng var finalister i fjol och har varit framme i det här läget flera gånger. Finns ett gäng matchvinnare i laget och känslan är att en del nyckelspelare också höjer sig i den här typen av stormatcher.

Gameiro saknas, men i övrigt ser en potentiell elva stark ut:

Oblak;
Juanfran, Savić, Godà­n, Filipe Luà­s;
Carrasco, Gabi, Koke, Saàºl à‘iguez;
Griezmann, Torres.

Visst finns det en viss risk att hemmalaget nöjer sig vid en eventuell uddamålsledning. Slår av på takten. Bevakar. Men jag tror att vi kommer få se att det verkligen skiljer en klass mellan lagen och att Atlético, påeldade av hemmapubliken, öser på och tryckar in en andra boll. Sevilla visade hur bräcklig en uddamålsledning kan vara (2-1 är en annan femma än 1-0 såklart, men ändå).

Hursomhelst, Atlético att vinna mot noll kan vara ett alternativ. Finns till runt 1.80-1.90 i skrivande stund. Jag väljer dock hcp-alternativet. VAMOS.

This is the stats tab
This is the post tip