Fick in hörnspelet på Malmö FF i går. I dag vänds blickarna mot Madrid och Champions League-mötet mellan Atlético och Leicester.

La Liga
3. Atl. Madrid 31 18 8 5 56:24 62

Premier League
11. Leicester 31 10 6 15 39:51 36

Atlético i CL 16/17

PSV - Atlético 0-1
Altético - Bayern M 1-0
Rostov - Atlético 0-1
Atlético - Rostov 2-1
Atlético - PSV 2-0
Bayern M - Atlético 1-0
***********************
Bayer Leverkusen - Atlético 2-4
Atlético - Bayer Leverkusen 0-0

* Bara 1/8 matcher över 3,5 mål

Leicester i CL 16/17

Club Brugge - Leicester 0-3
Leicester - Porto 1-0
Leicester - FC Köpenhamn 1-0
FC Köpenhamn - Leicester 0-0
Leicester - Club Brugge 2-1
Porto - Leicester 5-0
********************
Sevilla - Leicester 2-1
Leicester - Sevilla 2-0

* 1/8 matcher över 3,5 mål

Atlético Madrid är i princip borta från guldstriden i La Liga och kan fokusera på Champions League. Det kan numera även Leicester som, efter en helt horribel höstsäsong, av allt att döma är borta från nedflyttningsstriden i Premier League. Sedan Shakespeare tog över laget så har Leicester vunnit 6/7 matcher. Den enda förlusten kom i söndags (tankarna på CL?) borta mot Everton med 4-2. Innan dess har man spelat säkert hemma mot mindre klubbar i PL, samt slagit Liverpool, och vänt torsk 2-1 borta mot Sevilla till avancemang efter 2-0 hemma. Det här blir en ännu tuffare utmaning mot ett starkt Atlético.

Därför tror jag att Leicester lägger fullt fokus på defensiven i kväll och hoppas att Vardy kan få någon djupledsboll att jobba på då och då framåt. Nej, men här handlar det om att inte gå på några av Atléticos kontringar utan bromsa ned hemmalaget så gott det går. Har svårt att tro att Leicester vågar anfalla med "hela laget" mot ett så spetsigt lag som Atlético. Samtidigt vet vi att Atlético är experter på att bevaka en eventuell ledning. Att det blir någon målfest har jag lite svårt att se.

Preliminära elvor (Whoscored)

Atlético (4-4-2) Oblak - Juanfran, Godin, Savic, Luis - Carrasco, Niguez, Gabi, Koke - Griezmann, Torres

Saknar: Tiago, Fernandez, Moya, Vrsaljko, Gameiro (osäker), Gaitan (osäker)

Leicester (4-4-2) Schmeichel - Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs - Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton - Okazaki, Vardy

Saknar: Mendy, Morgan, Wague

SPELTIPS
Har svårt att se att det blir över 3 mål i den har matchen. Atlético är experter på att försvara ledningar samtidigt som Leicester bara vill att dubbelmötet lever till hemmareturen. Spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål i matchen) till 1,60 hos bet365 (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip