Uppgiften är lämplig för de regerande La Liga mästarna Atletico Madrid när de gästas av tabelljumbon Levante på Wanda Metropolitano. Ligamötet är av yttersta vikt då Atletico Madrid, som är femman i tabellen. Ovanför sig har de stormakten FC Barcelona, med lika många poäng. Fast en bättre målskillnad. Något som Atletico Madrid måste göra åt. Det finns inget bättre tillfälle att utöka målskillnad, som kan vara helt avgörande kring en topp 4 plats, när ligans sämsta lag kommer på besök.

Detta är ett nytt Atletico Madrid som vi får följa under säsongen. Det stabila försvarsspelet känns långt borta. I stället är det ett mer offensivt lag, som bjuder på en högre underhållning. Med målrika tillställningar. I samtliga fem senaste ligamatcher har Atletico Madrid nätat minst två gånger. Angel Correa, som blev utnämnd till januari månads bästa spelare i La Liga, är uppe i 10 ligamål. Anfallskollegan Luis Suarez är uppe i 8 baljor. Det finns en avstängning på Felipe i försvaret. Dock finns det också ersättare.

Levante fortsätter att läcka in mål. På grund av detta blir förlusterna många och skrivs oftast med stora siffror. I de tre senaste omgångar har de förlorat med fler än ett mål - mot Cadiz, Getafe och Real Sociedad senast. Med hela 50 insläppta mål på 23 omgångar har de ligans sämsta försvar. Nästsämst är Alaves på 39 insläppta mål. Framåt är de okej med 23 mål. Jose Luis Morales har nätat 6 av dem. Anfallaren Roger Marti är tillbaka från en avstängning. Däremot är Roberto Soldado avstängd.

Trots att Atletico Madrid har haft en svår säsong finns det gott om kvalité i truppen, nog för att vinna i hästlängder mot seriens sämsta lag. Därmed lägger jag ett spel på att Atletico Madrid vinner mötet med fler än ett mål i skillnad, till dubbla pengar i odds.

Speltips Atletico Madrid - Levante:
1 asian -1,5 (samma som Atletico Madrid -1,5 mål) - odds 2.01 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Marcos Llorente, Stefan Savic, Mario Hermoso, Reinildo, Angel Correa, Koke, Rodrigo De Paul, Thomas Lemar, Matheus Cunha & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Levante:
Dani Cardenas, Rober, Oscar Duarte, Martin Caceres, Jorge Miramon, Mickael Malsa, Gonzalo Melero, Son, Jose Luis Morales, Daniel Gomez & Jorge de Frutos.
---

This is the stats tab
This is the post tip