I Champions League grupp D är det inget av lagen som hittills har imponerat stort. Det är fortfarande vidöppet kring vilka två lag som går vidare, efter två spelade omgångar. Varje poäng och varje mål är helt avgörande för samtliga lagen. Gruppen toppas av Atletico Madrid och Juventus på på fyra poäng, med Lokomotiv Moskva en poäng efter och Bayer Leverkusen sist med noll poäng. Atletico Madrid får spela hemma på Wanda Metropolitano mot Leverkusen och får bära på favoritskapet till seger.

Dock kommer detta inte att bli någon enkel match. Atletico Madrid har nämligen stora problem med målskyttet. Tränare Diego Simeone har fått försvara anfallarna i spanska media och skrivit att den enda lösningen är arbete-arbete-arbete (work-work-work) som gäller för att Morata och Costa ska börja producera mål. Detta var innan ligamatchen hemma mot Valencia, som slutade 1 - 1. Atletico Madrid gjorde mål, men det var förvisso på straff av Costa. I övrigt hade Atletico Madrid svårigheter att skapa vassa chanser och komma till avslut. Supertalangen Joao Felix i anfallet utgick skadad och är borta i 3-4 veckor.

Så Atletico Madrid har dessvärre inte lyckats behålla den fina försäsongsformen och sliter hårt med anfallsspelet. Defensivt dock är de fortfarande grymma och fortfarande ett av de bästa lagen i världen. Målet som Atletico Madrid släppte mot Valencia var ett frisparksmål från Dani Parejo i krysset. Atletico Madrids målvakt Jan Oblak, som var chanslös, var ändå på bollen. Vid ett annat tillfälle senare räddade Jan Oblak igen Atletico Madrid från att förlora, så det är svårt att göra mål på Atletico Madrid.

Inte för att Bayer Leverkusen direkt är lysande framåt själva heller. I den senaste ligamatchen borta mot Eintracht Frankfurt ägde Bayer Leverkusen bollen, men inte mycket mer än så. De avfyrade en hel del skott på och utanför mål, utan utdelning. Bayer Leverkusen förlorade med 0 - 3. Förutom den stora förlusten borta mot Dortmund med 0 - 4 har Bayer Leverkusen ändå hållt låga siffror, både framåt och bakåt. Det kommer de att klara av även mot Atletico Madrid, som har en liten formsvacka.

Med skadan på Joao Felix i Atletico Madrid och deras problem i offensiven, samt att Leverkusen själva har haft bekymmer med målskyttet senast finner jag ett stort värde i nästan dubbla pengar på att åtminstone något av lagen misslyckas med att göra något mål i denna tuffa match. Därmed lägger jag ett spel på att båda lag inte gör mål i matchen till fina 1.89 i odds.

Själva oddset finnes hos LeoVegas , 888sport & Unibet .

---
Bekräftad startelva Atletico Madrid:
Jan Oblak, Renan Lodi, Jose Gimenez, Felipe, Kieran Trippier, Thomas, Koke, Saul Niguez, Hector Herrera, Angel Correa & Diego Costa.

Bekräftad startelva Leverkusen:
Lukas Hradecky, Jonathan Tah, Sven Bender, Mitchell Weiser, Lars Bender, Kerem Demirbay, Nadiem Amiri, Julian Baumgartlinger, Kai Havertz, Karim Bellarabi & Kevin Volland.
---

This is the stats tab
This is the post tip