Åttondelsfinal, del 1 av 2, i Champions League. Atletico Madrid får börja hemma på Wanda Metropolitano mot de regerande mästarna Liverpool, som är en liten favorit till seger. Annars väntas det bli ett målsnålt möte, i vanlig ordning när Atletico Madrid är med i turneringen. Det är ett möte mellan två av världens starkaste försvar, så jag är helt enig om att det ska mycket till för att vi ska bjudas på en målfest. Dessutom tas resultaten vidare till nästa match, så det gäller för båda lagen att hålla tätt bakåt.

Till denna åttondelsfinal har Atletico Madrid både goda och dåliga nyheter. De dåliga nyheterna är att Joao Felix inte har hunnit återhämta sig. Även högerbacken Kieran Trippier och mittfältaren Hector Herrera missar matchen. Däremot tränade Diego Costa för fullt och kan komma att starta eller hoppa in i matchen, efter ett längre avbräck på grund av nacken. Två nyckelspelare återvänder i Alvaro Morata på topp och mittbacksgeneralen Jose Maria Gimenez, som satt på bänken senast i ligan.

I den senaste La Liga matchen, borta mot Valencia på Mestalla, blev det 2 - 2. Efteråt sade Atletico Madrids tränare Diego Simeone att han lämnar Mestalla med goda känslor på grund av ansträngningar, arbete och hårt press. Det krävs ett fortsatt hårt lagarbete för att hålla undan Liverpool, vilket Atletico Madrid ska vara kapabla till. Då gäller det återigen att hitta styrkan i försvaret, som Atletico Madrid har visat på hemmaplan, där de endast har släppt in ett mål på sina fyra senaste hemmamatcher.

Nu är ett möte mot Liverpool i Champions League tuffare än vad Osasuna, Levante, Leganes och Granada är, men potentialen att hålla nollan finns där i Atletico Madrid. Det gör det så klart även i Liverpool, som är det laget som har hållt nollan flest gånger av alla lag denna säsong. Det har endast blivit 15 insläppta mål på 26 Premier League matcher, vilket är helt makalöst. De kommer från en 1 - 0 seger borta mot jumbon Norwich, där det krävdes ett mål i minut 78 av Sadio Mane för att ta segern.

Då båda lagen är skickliga i försvarsarbetet, där de båda har släppt in ytterst få mål i ligan och försvarar sig med hela laget ska det mycket till för att vi ska få se ett målrikt möte. Båda lagen vill så klart ha med sig ett bra resultat till nästa omgång och då gäller det att inte släppa in mål. Jag är övertygad om att åtminstone ett av dessa urstarka försvar lyckas stänga igen helt och inte släpper in något mål i det första mötet. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.80 på att båda lag inte gör mål i matchen.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Preliminär startelva Atletico Madrid:
Jan Oblak, Renan Lodi, Jose Gimenez, Stefan Savic, Santiago Arias, Saul Niguez, Thomas Partey, Marcos Llorente, Koke, Angel Correa & Alvaro Morata.

Preliminär startelva Liverpool:
Alisson, Andy Robertson, Virgil Van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Fabinho, Sadio Mane, Roberto Firmino & Mohamed Salah.
---

This is the stats tab
This is the post tip