Atlético Madrid:

Var La Ligas mest formstarka lag inför helgens toppmöte borta mot överlägsna serieledaren Barcelona på Camp Nou med sex raka segrar och 13 raka utan förlust. Los Colchoneros bjöd upp till tuff kamp, men förlorade med uddamålet, 0-1. Faktum är att det enda laget förutom Barcelona att besegra Atlético Madrid i La Liga-spel sedan november är onsdagens motståndare Mallorca, som faktiskt har fin statistik mot Los Rojiblancos på sistone – något Diego Simeone nog är väldigt sugen på att bryta här.

Atlético har annars imponerat på sistone och varit oerhört stabila, vilket gjort att man mer eller mindre kopplat greppet om tredjeplatsen i La Liga (sex poäng ner till Real Sociedad på fjärdeplats). Antoine Griezmann har varit i mycket fin form och får räknas till en av ligans bästa spelare, framför allt under den andra säsongshalvan. Cholo Simeone får tillbaka viktiga Marcos Llorente och Geoffrey Kondogbia efter att duon var avstängd på Camp Nou. Memphis Depay väntar fortfarande på att göra comeback från sin skada. Även försvarsveteranen Stefan Savic missar, vilket kan öppna upp för rutinerade Axel Witsel bredvid Hermoso och Gímenez i trebackslinjen. Sedan tidigare saknas även Reinildo.

Mallorca:

Kliver in i den här tuffa bortamatchen med två raka segrar efter att 1-0-segern mot Celta Vigo följdes upp av en solid 3-1-seger mot bottenlaget Getafe. Det här blir en tuffare match, men faktum är att Mallorca trivts alldeles utmärkt mot just Atlético Madrid. Mallorca vann med 1-0 i höstas och har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan – inklusive en bortaseger.

Mallorca befinner sig annars på en solid mittenplacering i La Liga – en elfteplats – där avståndet upp till lagen ovanför dock bör vara lite för stort för att öklubben på allvar ska kunna blanda sig i kampen om Europa. I skrivande stund skiljer sju poäng upp till Villarreal på Conference League-platsen, med en rad klubbar som separerar. Iñigo Ruiz de Galarreta och Antonio Raillo är båda avstängda efter att ha ådragit sig varningar senast mot Getafe och sedan tidigare saknas även Gio González och Ludwig Augustinsson.

Atlético hittar tillbaka till segerformen

Jag tycker Atlético Madrid presterat riktigt bra på sistone – vilket resultaten fram till nederlaget mot Barcelona senast också tydligt vittnar om – och hade inte blivit överraskad om Los Colchoneros till och med kunnat få med sig ett resultat hem från Camp Nou. Hemma i Madrid tror jag Atlético har goda möjligheter att återvända till segerspåret man befunnit sig i under våren och att
man kan bryta den negativa trenden mot Mallorca. Jag tror det här kan bli en målsnål hemmaseger.

Atlético Madrid att vinna och under 3.5 mål finns till 1,83 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip