Lördagens hetaste match i fotbolls Europa spelas på Wanda Metropolitano i Spanien där Atletico Madrid tar emot storebror och ligamästarna Real Madrid. Detta är ett möte mellan två lag som inte nöjer sig med ett oavgjort resultat utan båda vill vinna matchen. Båda lagen vill göra mål och kommer med största sannolikhet att lyckas göra det. Därmed är det intressant att kika närmare på ett spel där just båda lag gör mål i matchen.

Egentligen behöver inget utav lagen någon närmare prestation. Hemmalaget Atletico är väldigt svåra att möta alla dagar i veckan. Dock har de, trots goda resultat på sistone, släppt in mål bakåt på tre av de senaste fyra matcher. Vilka har de släppt in mål mot då? Jo, Qarabag hemma, Villarreal hemma och Elche borta. Hmmm... Det starka försvarspelet har vi inte fått se på många matcher nu, i mitt tycke, och nu kommer det laget på besök som har gjort mål på dem i sina fem senaste inbördes matcher så jag räknar med att de släpper in ett och ett annat mål bakåt igen.

Å andra sidan... Med tanke på Reals diffusa form, så är det ingen omöjlighet för Atletico att vinna denna match heller. Även om det blev 3-0 senast hemma för Real mot Las Palmas så har Real innan dess släppt in tre mål borta mot Tottenham och två mål borta mot Girona. Målvakten Keylor Navas är fortfarande tveksam till matchstart. Francisco Casilla har inte varit helt stabil i Reals mål så det kommer att bli tufft för Real att hålla nollan här.

Atletico har gjort mål i sina fem senaste matcher. De har inga skador eller avstängningar inför mötet, medan Real saknar då målvakten och Carvajal rent defensivt. Senaste mötet slutade med 2-1 för Atletico Madrid, som fick en flygande start och kunde efter reduceringsmålet stänga matchen.

Tittar vi på de fem senaste inbördes matcherna så har båda lagen gjort mål i tre av dem - vilket ger oss snittoddset 1.60. Fast det tål att säga att bakåt i tiden var båda lagen bättre defensivt än vad de är för tillfället. När marknaden erbjuder 1.77 i odds på att båda lag ska göra mål finner jag ett stort värde och lägger ett spel hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip