Toppmöte och derbymöte i den spanska La Liga när tabellettan Atletico Madrid tar emot ärkerivalen och tabelltvåan Real Madrid på Wanda Metropolitano. El Derbi Madrileño är enligt marknaden vidöppen och jag är enig om att det är svårt att skilja lagen åt. Det skiljer fem poäng till Atletico Madrids fördel i tabellen. Atletico Madrid har lite bekymmer med formen medan Real Madrid har lite bekymmer med skador i truppen. Inget av lagen vill förlora detta toppmöte och jag tippar på att båda är nöjda med en poäng.

Atletico Madrid har spelat utmärkt denna säsong, där de har vunnit 18 matcher, kryssat 4 och förlorat två gånger. Nyligen drabbades laget av en formsvacka då de vann bara en av sina fyra matcher men studsade tillbaka förra helgen då Atletico Madrid vann med 2 - 0 borta mot Villarreal. Atletico Madrid har nätat flest gånger efter Barcelona, där Luis Suarez har gjort 16 av lagets 47 mål hittills. Defensiven har hållit världsklass och släppt in mål 16 gånger totalt, vilket är minst av alla lag i La Liga.

För Real Madrids del har det blivit 53 poäng på 25 matcher där de har kammat hem 16 segrar, fem kryss och fyra förluster. Efter att ha radat upp segrar blev det oavgjort senast hemma mot Real Sociedad, där Vinicius Junior kvitterade för Real Madrid strax innan fulltid. Formen är fin med fem vinster i de sex senaste matcher, i alla tävlingar. Skador har varit ett stort problem för Real Madrid de senaste veckorna, men truppspelarna har levererat och spelat in sig i laget i frånvaron av ett par nyckelspelare.

Atletico Madrid förväntas återigen klara sig utan mittbacken Jose Gimenez, men får tillbaka både mittfältaren Yannick Carrasco efter skada och Kieran Trippier efter att ha avtjänat en tio veckors avstängning. När det gäller Real Madrid så får laget klara sig utan nyckelspelarna Eden Hazard, Dani Carvajal och Sergio Ramos, medan Karim Benzema har tränat med laget och förväntas starta matchen. Andra spelare som också har återvänt för Real Madrid är Federico Valverde, Marcelo och Rodrygo Goes.

Båda lagen kommer att vara taggade till tänder och självklart vilja vinna matchen. Spelplanen är dock annorlunda och bör gå mer ut på att inte gå lottlösa från matchen - då en vinst från vilket lag som helst innebär en stor ändring i tabellen. Båda lagen får tillbaka spelare från skador och avstängning och båda lag har en så hög nivå på samtliga spelare i truppen att det är så svårt att skilja dem åt. Därmed tror jag på en försiktig tillställning som leder till en delad pott och att vi får se ett oavgjort resultat.

Speltips Atletico Madrid - Real Madrid:
X - odds 3.25 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Mario Hermoso, Felipe Monteiro, Stefan Savic, Kieran Trippier, Yannick Carrasco, Koke, Marcos Llorente, Ángel Correa, Thomas Lemar & Luis Suarez.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vázquez, Raphael Varane, Nacho, Ferland Mendy, Luka Modric, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Marco Asensio, Karim Benzema & Rodrygo Goes.
---

This is the stats tab
This is the post tip