El Derbi Madrileño!

Madridderbyt är alltid något av en höjdare i den spanska La Liga. De regerande mästarna Atletico Madrid gästas av Real Madrid, på Wanda Metropolitano, som är nyblivna mästare. Medan Atletico Madrid behöver försvara sin topp fyra placering har Real Madrid inget att spela för. Dock betyder inte detta att de kommer bjuda ärkerivalen på något. Tvärtom. Real Madrid, som är i toppslag, har en gyllene chans att förstöra Atletico Madrids säsong genom att sätta dem i trubbel inför slutspurten av La Liga.

Tränaren Diego Simeone har brottats med alla möjliga problem denna säsong. Det stabila försvaret har vi inte sett mycket utav. En måltorka har drabbat laget, eftersom de har misslyckats med att hitta nätmaskorna i de två senaste omgångar - mot Granada och Athletic Bilbao. Alla dessa poängtapp har lett till att de är hela 20 poäng efter Real Madrid i tabellen, när fyra omgångar kvarstår. Atletico Madrid ligger för på en fjärde plats i tabellen, bara tre poäng före Real Betis - som är på en femte plats.

Atletico Madrid har misslyckats med att vinna någon av de 12 senaste inbördesmöten mot Real Madrid. Vi får gå tillbaka till februari månad, år 2016, när Atletico Madrid vann med 1 - 0 på Santiago Bernabeu. Att bryta den trenden, med en urusel form, känns inte helt troligt. Speciellt inte när Real Madrid har fem raka segrar i ligaspelet. Därutöver har Real Madrid i veckan lyckats slå ut Manchester City i semifinalen i Champions League. Det var en historisk comeback-vinst. Rodrygo Goes hoppade in från bänken och nätade två gånger om på övertid, för att tvinga fram en förlängning, där Karim Benzema avgjorde från straffpunkten.

Bara fyra dagar tidigare vann tränaren Carlo Ancelotti och hans Real Madrid över Espanyol med 4 - 0. Även om mycket av laget fokus ligger på Champions League finalen mot Liverpool så är det ett tag innan dess. Fram till finalen kan det bli en del rotation i truppen. Dock kommer inte Real Madrid att ställa ut skorna. I alla fall inte i en så pass het drabbning som detta derbymöte.

I Atletico Madrid är Joao Felix och Thomas Lemar fortsatt skadade medan Mario Hermoso och Reinildo är avstängda till detta möte. I Real Madrid är det skador på Eden Hazard, David Alaba och Gareth Bale. Dock är bredden stor i båda lägren. Även om Real Madrid kan komma att rotera spelare så håller ersättarna en hög nivå - tillräckligt för att fajtas mot Atletico Madrid. Därmed blir det ett spel på att Atletico Madrid inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Real Madrid.

Speltips Atletico Madrid - Real Madrid:
X2 - odds 1.85 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Stefan Savic, Jose Maria Gimenez, Felipe Monteiro, Marcos Llorente, Rodrigo De Paul, Koke, Renan Lodi, Yannick Carrasco, Antoine Griezmann & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Toni Kroos, Carlos Casemiro, Luka Modric, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

TV: Melker går för 13 rätt på Europatipset!!






This is the stats tab
This is the post tip