Atletico Madrid har väldigt mycket i sina egna händer denna säsong. De leder den spanska La Liga med en poäng före Real Madrid och fyra poäng före Barcelona, där Atletico Madrid har spelat tre (!) matcher mindre. Givetvis återstår lite mer än hälften av säsongen så mycket kan hända, men så som Atletico Madrid har spelat i ligan kommer det bli svårt att utmana dem om ligatiteln. Näst ut på tur står en av huvudkonkurrenterna, tabellsexan Sevilla, som gästar dem på Wanda Metropolitano.

Det är väldigt mycket stolpe in för Atletico Madrid just nu, i mitt tycke. I sin senaste ligamatch borta mot Alaves, där de stod 1 - 1 nätade Luis Suarez vinnarmålet i minut 90. Därefter åkte de ut den spanska cupen mot Cornella, vilket bara är bra då laget kan fokusera helt på ligaspelet, där de har tolv segrar, två kryss och en förlust, som kom "borta" mot Real Madrid. De skulle ha spelat mot Athletic Bilbao i helgen men snöovädret gjorde så att matchen ställdes in och Atletico Madrid spelarna fick vila i stället.

Det gjorde inte Sevilla som samma dag tog emot Real Sociedad i en tuff match som slutade med en 3 - 2 vinst. Youssef En-Nesyri var glödhet och gjorde Sevillas samtliga mål. Dock slarvade det mycket i Sevillas försvar, inte minst när Diego Carlos gjorde självmål och Alexander Isak lämnades helt ensam vid en hörna. Sedan tidigare är högerbacken Sergio Escudero skadad.

Spelet som Atletico Madrid har visat upp på hemmaplan denna säsong har varit magisk. Laget har sju vinster och ett kryss där målskillnaden är 19:2. Att bara släppa in två mål på åtta hemmamatcher visar verkligen att de är det svåraste laget i världen att bryta ner och göra mål på. Dessutom får Atletico Madrid tillbaka mittbacken Stefan Savic efter avstängning, som så klart går direkt in i startelvan. Då Sevillas försvar inte är helt hundra tror jag på en fortsatt Atletico Madrid succé och att de tar en ny seger.

Speltips Atletico Madrid - Sevilla:
1 - odds 2.10 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Mario Hermoso, Jose Gimenez, Stefan Savic, Kieran Trippier, Koke, Yannick Carrasco, Thomas Lemar, Marcos Llorente, Luis Suarez & Angel Correa.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Joan Jordan, Fernando, Ivan Rakitic, Suso, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip