Stormakten Atletico Madrid kan utöka sin obesegrade svit i den spanska La Liga till åtta matcher när Sevilla gästar dem på Wanda Metropolitano. Formen är fin hos Atletico Madrid, som lyckades kryssa i Madridderbyt sist på Santiago Bernabeu. Sevilla är fortsatt involverade i bottenstriden och har en förlust i ryggen. Då formen inte helt är på topp är poängchansen ytterst liten för Sevilla - som riskerar att åka på en ny förlust i ligaspelet.

Efter en stor besvikelse i Champions League finns det inget mer spel ute i Europa för Atletico Madrid. Inte heller i den spanska cupen. Allt fokus ligger därmed på ligaspelet, där det har gått utmärkt. Innan mötet mot de regerande mästarna hade Atletico Madrid tagit ett par 1 - 0 segrar över Osasuna, Celta Vigo och Bilbao. Mot Real Madrid hade man en 1 - 0 ledning, genom mittbackschefen Jose Gimenez. Med någon minut kvar av matchen hoppade Alvaro Rodriguez in och kvitterade till slutställningen 1 - 1. I tabellen hotas Atletico Madrid av Real Betis, som har två poäng upp till fjärdeplatsen. Så det gäller att snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret.

När Atletico Madrid mötte Sevilla på bortaplan denna säsong blev det en 2 - 0 seger till huvudstadslaget. Sedan dess har mycket hänt. Tränaren Jorge Sampaoli har fått ordning någorlunda på truppen - som har tagit sig vidare i Europa League, förbi PSV Eindhoven. I returen blev det dock en 0 - 2 förlust, som följdes upp av ytterligare ett nederlag hemma mot Osasuna med 2 - 3. Sevilla, som har slutat fyra under de tre senaste säsonger, ligger på plats 14 inför omgången. Det är bara två poäng ner till bottenzonen. Att resa hem med några poäng i behåll blir onekligen tufft, med tanke på den svaga formen.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Atletico Madrid tar alla tre poäng i matchen.

Speltips Atletico Madrid - Sevilla:
1. Odds 1.76 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Matt Doherty, Stefan Savic, Mario Hermoso, Saul Niguez, Marcos Llorente, Pablo Barrios, Koke, Thomas Lemar, Yannick Ferreira-Carrasco & Antoine Griezmann.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Marcos Acuna, Tanguy Nianzou Kouassi, Nemanja Gudelj, Bryan Gil, Oliver Torres, Pape Gueye, Ivan Rakitic, Erik Lamela & Youssef En-Nesyri.
---

This is the stats tab
This is the post tip