Atletico Madrid kommer hem till Wanda Metropolitano, efter en tung borta förlust mot Dortmund i Champions League, för att ta sig an Real Sociedad - som är ett mer överkomligt motstånd. Marknaden ger cirka 1.55 i odds på en rak Atletico seger och det väntas bli en målsnål historia. Då Sociedad hade enorma problem att skapa något framåt i sin senaste ligamatch och dessförinnan borta mot Valencia kommer det återigen att bli oerhört svårt att näta mot laget som har släppt in minst mål i La Liga.

Efter att ha varit obesegrade i åtta raka match, kom det en 0-4 förlust för Atletico Madrid mot Dortmund i Champions League. Visst är det en skräll att Atletico Madrid släppte in fyra mål, men om vi tittar på hur många mål Dortmund har spottat in på sistone så finner vi snabbt en förklaring. Självklart ska inte Atletico Madrid ändå släppa in så pass många mål. Dock så hade Atletico Madrid ett stort avbräck i mittbacken Jose Gimenez som missade matchen och kommer även att missa detta möte - men Stefan Savic är bra nog för uppgiften.

Det är en sak att möta stekheta ungtuppar borta i Dortmund inför 80 000 åskådare och att spela hemma mot ett lag som har svårt att göra mål i nuläget. Denna säsong har Atletico Madrid endast släppt in fem mål på nio matcher. På hemmaplan har det varit extremt svårt för samtliga lag att göra mål på dem. På fyra spelade hemmamatcher i La Liga har det endast blivit ett mål bakåt. Tidigare när Sociedad har varit på besök så har gästerna endast lyckats med att göra mål på en av tre matcherna. Se här:

La Liga: 2/12, 2017
Atletico Madrid 2 - 1 Sociedad

La Liga: 4/4, 2017
Atletico Madrid 1 - 0 Sociedad

La Liga: 1/3, 2016
Atletico Madrid 3 - 0 Sociedad

Dessa resultat ovan har kommit i samband med att Sociedad har i vanlig ordning haft en bra målform. För tillfället har Sociedad dock inget vidare målform. Det såg rent ut sagt bedrövligt ut framåt i den senaste hemmamatchen mot Girona. 21 000 åskådare blev besvikna i den mållösa matchen som inte bjöd på någon vidare underhållning. Även borta mot Valencia såg det inget vidare ut i anfallsspelet och efter den matchen och i matchen efter den, borta mot Athletic Bilbao, fick Mikel Oyarzabal göra två straffmål i 3-1 segern.

Problemet på anfallssidan har varit att Juanmi har varit utvisad och Willian Jose småskadad, samt att Sandro Ramirez och Jon Bautista har varit ur form. Det blir ingen enkel match att göra mål på Atletico Madrid - som har studerat sina misstag mot Dortmund och kommer återigen att försvara sig med hela laget i strävan att återigen hålla noll på hemmaplan.

Då Sociedad tidigare har haft svårt att näta mot Atletico Madrid, samt att Sociedads anfallare är uddlösa i skrivandets stund, finner jag ett värde i att laget inte gör något mål alls i matchen. Därmed lägger jag ett spel på Sociedad under 0,5 mål i matchen till oddset 1.80 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Bekräftad startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Santiago Arias, Diego Godin, Stefan Savic, Lucas Hernandez, Angel Correa, Rodri, Koke, Saul Niguez, Antoine Griezmann & Diego Costa.

Bekräftad startelva Sociedad: Moya, Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Raul Navas, Kevin Rodrigues, Illarramendi, Igor Zubeldia Elorza, David Zurutuza, Ruben Pardo, Luca Sangalli Fuentes & Willian Jose.
---

This is the stats tab
This is the post tip