Serieledarna Atletico Madrid har allting i sina händer. Om de vinner de samtliga tre ligamöten som återstår, först mot Real Sociedad och Osasuna på hemmaplan, och avslutar bortamötet mot Valladolid med en vinst så får de lyfta La Liga pokalen.

Med tre omgångar kvar av den spanska La Liga ser tabellen ut som följande:

1. Atletico Madrid - 77 poäng.
2. Real Madrid - 75 poäng.
3. Barcelona - 75 poäng.

Om Atletico Madrid hamnar på lika många poäng som ärkerivalen Real Madrid så vinner de inte ligan. Detta på grund av inbördesmöten. Först vann Real Madrid hemmamötet med 2 - 0. Sedan blev det 1 - 1 på Estadio Wanda Metropolitano.

I Atleticos nästa match väntar det tuffaste motståndet de har kvar, Real Sociedad. Atletico Madrid vann bortamötet med 2 - 0 på Anoeta och ses som favoriter även i returen. Det är inte så konstigt, så klart, speciellt med tanke på vad som står på spel. Precis som hos toppkonkurrenterna har Atletico Madrids form varit lite svajig. Fast senast gjorde de en lysande insats i det mållösa toppmötet mot Barcelona på Camp Nou. I fler än hälften av ligamatcherna har Atletico Madrid lyckats hålla nollan denna säsong.

Med 22 insläppta mål på 35 ligaatcher råder det ingen tvekan om vilket lag som har det bästa försvaret av alla i La Liga. Det blir en tuff knöt för svenske anfallaren Alex Isak och hans Real Sociedad att knäcka. I och med seger senast mot bottenlaget Elche, där Real Sociedad fick spela med en man mer på planen sedan minut 11, ligger de på en femte plats i tabellen. Real Sociedad har ännu inte helt säkrat Europa League platsen, då Villarreal och Betis ligger under dem. Så de behöver fortsätta ta poäng.

Både motivation och klass är ändå högre i Atletico Madrid lägret. Framåt har Atletico Madrid allt som krävs för att överkomma Real Sociedad, som i sin senaste bortamatch förlorade mot Huesca med resultatet 0 - 1. Atletico Madrid är ett helt nummer större, både framåt och bakåt, än Real Sociedad. När ligatiteln står på spel och Atletico Madrid kan lyfta pokalen omde vinner sina matcher så faller tipset på att de klarar av att utföra uppgiften. Därmed blir det ett spel på en rak Atletico Madrid seger i matchen.

Speltips Atletico Madrid - Sociedad:
1. Odds 1.65 hos Nordicbet & Betsson .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Stefan Savic, Jose Gimenez, Mario Hermoso, Kieran Tripper, Koke, Marcos Llorente, Yannick Carrasco, Angel Correa, Joao Felix & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Sociedad:
Alex Remiro, Joseba Zaldua, Robin Le Normand, Aritz Zubeldia, Nacho Monreal, Ander Guevara, Martin Zubimendi, Adnan Januzaj, David Silva, Mikel Oyarzabal & Alex Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip