Tvåmålsseger för Atletico Madrid i söndagens toppmatch mot Valencia spelas.

Känslan är att den här matchen kommer i ett bättre skede för AM än den gör för Valencia. Hemmalaget får nämligen tillbaka Diego Costa. Stort plus för laget, vilket gör att truppläget ser klart bra ut. I stort sett bara vb-Luiz som är ett frågetecken. Har nu fått vila i en vecka inför den är matchen och spelar inte igen förrän kommande helg. Kan ha fullt fokus på den här uppgiften med andra ord. Efter en stökig period, med bland annat uttåg ur cupen, tog laget en välbehövlig trepoängare förra helgen, vilket ger ett mer harmoniskt utgångsläge inför den här matchen.

Tänkbart lag:

Oblak,
Vrsaljko, Gimenez, Godïn, Hernandez,
Correa, Niguez, Koke, Carrasco
Griezmann, Costa

För Valencia kommer den här matchen lite mer olägligt. Förlorade med 1-0 mot Barcelona i torsdagens cupmatch och redan nu i veckan väntar returen. Har bara två dagars vila inför den här machen med andra ord. Laget har matchats tufft senaste tiden och s[g lite slitna ut mot Barca, vilket Marcelino pratade om inför den här matchen:

"They are tired, but on Sunday we have to be at our best, our motivation levels are good," he explained.

Skadeläget är inte optimalt eller.
Mittfältaren Andreas Pereira (17/3) skadades mot Barca och är out.
Kondogbia (centralt fält) och Garay (mittback) är frågetecken.
Goncalo Guedes (17/4) är också ett frågetecken.

Mot bakgrund av att det här är en extremt svår match och att de har Barca hemma i ligan redan på torsdag undrar jag hur Valencia tar sig an den här matchen. Känslan är dessutom att de överpresterat lite såhär långt under säsongen, men att de börjat tappa lite senaste veckorna. Atlético är jobbiga att möta och ska vara ett snäpp bättre på hemmaplan. Utvilade och med hemmafansen i ryggen tycker jag de ska ha bra chans att vinna relativt klart här.

This is the stats tab
This is the post tip