Atlético Madrid:

Har haft en väldigt upp-och-ned-inledning på 2024 med bottennapp i form av bortaförlust mot Girona, 3-4, och uttåg ur spanska supercupen mot grannen Real Madrid, 3-5, innan man veckan efter slog ut just Real i Copa del Rey, 4-2 efter förlängning. Därefter har Atlético följt upp med två raka 1-0-matcher: Mot Granada i ligan och Sevilla i Copa del Rey-kvartsfinalen.

Atlético Madrid föll, 0-3, i bortamötet i Valencia i september och återfinns inför helgens omgång på fjärdeplatsen i La Liga tre pinnar bakom Barcelona men på samma poäng (dock en match till godo) på jagande Athletic Club. Så Los Colchoneros måste fortsätta vinna och plocka poäng, kort och gott, när det kan bli tajt i kampen om topp fyra-platserna.

Atlético har matchats rejält hårt de senaste veckorna och har redan spelat två matcher den här veckan – i måndags och torsdags. Diego Simeone får alltjämt klara sig utan César Azpilicueta och Thomas Lemar

Valencia:

Efter fjolårets krissäsong – det är förvisso ständig kris i Valencia under Peter Lims ledning – har Los Ché litegrann i skymundan en riktigt fin säsong under klubblegendaren Rubén Barajas ledning. Valencia har klättrat till en sjundeplats i La Liga och smyger med som en outsider i striden om Europaplatserna.

Valencia kliver in i det här mötet i gott slag med fyra raka segrar i ligan, och med goda minnen från 3-0-segern mot Atlético hemma på Mestalla tidigare under säsongen – även om man inte slagit Los Rojiblancos på bortaplan på 13 år. Förra helgen tog man en finfin 1-0-seger mot starka Athletic Club.

Baraja är alltjämt utan Selim Amallah och Mouctar Diakhaby, som spelar Afrikanska mästerskapen. Sergi Canós klev av med hamstringskada senast mot Athletic och det finns även frågetecken för André Almeida.

Kan formstarka Valencia ställa till det för Atlético?

Jag har vid ett par tillfällen varit inne på att årets Atlético inte är ett typiskt Simeone-lag – man släpper in fler mål och gör betydligt fler. Nu är det dock ett tufft matchat Atlético som redan spelat måndag och torsdag den här veckan, och därtill matchats hårt i januari överlag. Så jag förväntar mig inte riktigt ett sjöslag här, utan att Atlético inte blåser på för fullt utan försöker kontrollera matchbilden – samtidigt som Valencia nog är bekväma med att lämna över initiativet och försöka hålla ihop det i Barajas 4-4-2. Under 2.5 mål kan testas till 2,02 hos Expekt . Atlético, som är obesegrat på hemmaplan i ligaspelet, är ändå det starkare laget och har kvalitet nog för att säkra en knapp seger. Atlético att vinna & under 2.5 mål finns till 3,65.
This is the stats tab
This is the post tip