Returdags i Madrid och frågan är om mötet på spansk mark erbjuder större underhållning än den låsta affär vi tvingades bevittna på Etihad Stadium?

Atlético Madrid:

Diego Simeone har aldrig förlorat en utslagsmatch i Champions League på Wanda Metropolitano eller Vicente Calderón när argentinaren nu förbereder sig på att möta Manchester City i returmötet i Madrid. City kommer in med en 1-0-ledning från första mötet och med Atlético-ögon lever det här mötet i allra högsta grad, trots den ensidiga matchbilden senast där Atlético alltså inte hade ett enda avslut mot Citys mål.

Atlético tillät City att fullständigt dominera bollinnehavet på Etihad Stadium mot ett fullständigt ambitionslöst Atleti, som var nöjda med att försvara sig lågt – som man ju är så skickliga på – samtidigt som man var förvånansvärt ointresserade av att lägga beslag på bollen och hota City med omställningar. Det var tydligt att Simeone gick för ett 0-0-resultat, men han fick nöja sig med det näst bästa, och jag tror inte han är missnöjd med förutsättningarna inför returen. Jag tror Simeone initialt kommer sträva efter en liknande approach här, även om hans lag förstås är piskat att göra mål och utnyttja omställningarna på ett bättre sätt. Ju längre matchen lider, desto mer kommer han tvingas öppna upp och kasta sig framåt, dock.

Los Colchoneros var obesegrade i åtta raka matcher, varav sju av dessa segrar, inför mötet i Manchester förra veckan men följde upp nederlaget mot City med en förlust borta mot bottenlaget Mallorca.

Hector Herrera och José María Gímenez, som även missade första mötet, ser ut att vara otillgängliga även här, men Yannick Carrasco är tillbaka från avstängning och lär gå in i startelvan i en wingbackroll till vänster.

Preliminär startelva: Oblak; Reinildo, Felipe, Savic; Carrasco, Kondogbia, Koke, De Paul, Llorente; Félix, Griezmann

Manchester City:

Det är en intensiv period för Manchester City för tillfället med tuffa matcher på trippla fronter. Utöver dubbelmötet mot Atlético så utspelades en underhållande 2-2-match i titelstriden mot Liverpool på Etihad Stadium under söndagen – där Pep Guardiola säkerligen inte är nöjd med att The Reds alltjämt är vid liv i titelkampen – och i helgen väntar en ny duell i FA-cupens semifinal. Först ligger dock allt fokus på den turnering som City först och främst prioriterar – att säkra en semifinalplats i Champions League.

Trots en dominant insats i första mötet så fick City bara med sig 1-0 och mötet lever oundvikligen i returen. City hade svårt att skapa högkvalitativa målchanser på Etihad Stadium, men när Phil Foden introducerades i den andra halvleken behövde han inte ens en minut på sig för att servera Kevin De Bruyne till matchens enda mål. Foden lär ligga bra till för en start här med hans intelligenta rörelsemönster och förmåga att håll i bollen och attrahera motståndarspelare runt sig, vilket i sin tur skapar yta för lagkamraterna – vilket var precis så målet tillkom förra veckan, efter en läcker tunnel på Reinildo.

Rúben Dias och Cole Palmer är fortfarande otillgängliga, men Kyle Walker är tillbaka från avstängning och lär kliva in från start här – vilket tillåter João Cancelo att flytta över till vänster i backlinjen.

Preliminär startelva: Ederson; Cancelo, Laporte, Stones, Walker; Gündogan, Rodri, De Bruyne; Silva, Foden, Mahrez

Speltips:

Jag förväntar mig en liknande matchbild som senast där Manchester City dominerar bollinnehavet och där Atlético – åtminstone initialt – lägger allt fokus på att freda sitt eget mål och utföra de ”dark arts” som Simeone så skickligt praktiserar med sitt Atlético. De kommer frustrera, irritera, nagga, hugga, sparka, omringa och göra allt för att få City-spelarna ur gungning. Atlético behöver bara ett mål för att ta matchen till förlängning och jag tror det här kommer bli en tålamodsprövande batalj där Simeone till varje pris vill hålla matchen vid liv så länge som möjligt. Det kommer dock oundvikligen komma en punkt då Atleti tvingas gå framåt mer, att ta lite större risker och verkligen satsa på att faktiskt göra mål själva. Kapaciteten och kvaliteten finns tveklöst hos hemmalaget, men när Atlético tvingas ur sina skyttegravar kommer det även ge större öppningar för City att döda det här mötet. Jag tror på en låst inledning, men en betydligt öppnare avslutning när Atlético tvingas agera mer proaktivt.

Att det blir flest mål i andra halvlek finns till 2,05 hos Bet 365.


TV: Spännande matcher på veckans Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip