Ny Atletico San Luis match innebär?

Klart ni vet, för jag sitter i förarsätet på anti San Luis-tåget!

Atletico San Luis fina resultat från ifjol har VERKLIGEN fått marknaden och spelbolagen att överskatta dem, rejält! Och jag kan faktiskt inte förstå hypen. Visst, det blev semifinal i fjol. Men de överpresterade rejält i förhållande till dem underliggande siffrorna och i år har de varken bra siffror eller resultat! Så varför nämna odds mot betydligt starkare Pachuca? Fel IMO...

Atletico San Luis har haft EN bra prestation dem senaste månaderna och det kom i den nästsenaste matchen mot Puebla. Usla Puebla (sämst i Liga MX?) krossades med hela 4-0 och rösterna på Twitter och i mexikansk media var genast positiva. Men hey... den segern var den första på 8 försök och i den efterföljande matchen åkte de återigen på pisk (1-3 Necaxa).

Tittar vi på dem 9 senaste matcherna så hittar vi 7 (!) förluster, 1 kryss och 1 vinst, vilket är kanske sämst i ligan., efter Puebla då hehe.

San Luis nivå är inte bottom 3 i ligan, men San Luis tränare försöker spela en possessionfotboll som hans spelare absolut inte behärskar, i varje fall inte mot motstånd av Liga MX-klass. Mot sämre lag, som Puebla, så fukar det bra, men mot övriga lag gör tränaren sina spelare en björntjänst genom att göra dem oerhört sårbara.

Mexikanska Liverpool

Pachuca då?

Jo, jag döpte dem häromdagen till Mexikos Liverpool. Rätt nöjd över den liknelsen faktiskt, hehe.
Tränaren Almadas spelfilosofi går ut på att återerövra boll så snabbt som möjligt. Tittar vi på Passes allowed per defensive action så ligger de högt upp och detsamma gäller Counter Pressures, dvs hur många gånger man återerövrar boll på offensiv planhalva efter att ha förlorat boll i den sista tredjedelen. (Data från Playmaker.ai).

Vi snackar alltså om två lag som är varandras motsatser då San Luis istället anfaller väldigt långsamt och med den stora skillnaden att Pachuca bemästrat sin spelfilosofi medan San Luis suger på sin.

Självförtroendet är på topp i Pachuca-lägret efter sjuka 6-0 segern i Champions Cup mot Philadelphia Union där Salomon Rondon smällde in ett hattrick.

Enda minuset här är att Pachuca spelade den matchen midweek och har således fått kortare vila. Men Almada har ändå roterat en del under säsongen för att hålla spelarna fräscha och då detta är sista matchen innan landslagsuppehållet så bör vi se en stark Pachuca-elva på plan.

Bolltappande San Luis kommer att få det riktigt tufft mot ett lag som sticker ut i presspelet, känns spontant som en match made in heaven ur ett Pachuca-perspektiv.

Pachuca +0 spelas till 1.80 hos Unibet .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip