På söndag eftermiddag gästas Åtvidaberg av Assyriska hemma på Kopparvallen och här har hemmalaget chans att plocka säsongens andra trepoängare i försök nio.

Fem senaste för Åtvidaberg
Vänersborg - Åtvidaberg 1-2
Åtvidaberg - Ljungskile 1-1
Tvååker - Åtvidaberg 2-2
Åtvidaberg - Österlen 1-2
Utsikten - Åtvidaberg 2-1

Fem senaste för Assyriska
Assyriska - Österlen 3-0
Oskarshamn - Assyriska 6-2
Assyriska - Lund 1-5
Torns - Assyriska 2-2
Assyriska - Linköping City 1-2

Tabellplaceringar
12. Åtvidabergs FF 16 3 8 5 20:22 17p
15. Assyriska IK 16 3 5 8 22:35 14p

Åtvidaberg är just nu bara ovanför negativt kvalstreck tack vare bättre målskillnad än Lindome GIF på 13'e platsen i Division 1 Södra. Något anmärkningsvärt med årets upplaga av Åtvidaberg är att de har haft det tufft att plocka trepoängare hemma på Kopparvallen.

Med åtta spelade matcher på hemmaplan har Åtvid en seger, tre oavgjorda och fyra förluster och detta med 6-11 i målskillnad. De kommer senast från "ett steg i rätt riktning" då de klarade av att spela 1-1 i deras senaste hemmamatch mot tabellfyran Ljungskile och nu när bottenkonkurrenten Assyriska kommer på besök suktar fansen förmodligen efter säsongens andra vinst på hemmaplan.

Assyriska har fixat fyra oavgjorda på bortagräs och förlorat tre efter sju framträdanden som just bortalag. Som ni kan se i deras resultatrad ovan på de fem senaste matcherna så kan man verkligen ifrågasätta defensiven. Gästerna denna söndag har släppt in hela 15 bollar sett till deras fem senaste framträdanden och på dessa har de dessutom endast mäktat med att spela in fyra poäng.

Jag lägger också till i min värdering att Assyriska snittar strax under två insläppta mål per spelad bortamatch så här långt samt att när lagen möttes tidigare under säsongen, då i omgång sju, så vann Åtvidaberg med 3-0 på Assyriskas hemmaplan.

SPELTIPS
Åtvidaberg går för säsongens andra seger på hemmais och mot ett lag med bristande kvalitéer i defensiven hugger jag hemmalaget att göra över 1,5 mål i matchen hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip