Spelar Åtvidaberg & ö2,5 mål i matchen till 4.75 på bet365 .

Push igår på underspelet i AIK, innebär att jag har 13 vinst, två push och två torsk på senaste 17 rekarna. Går för en högoddsare idag!

4. Häcken 8 5 1 2 19:12 16
10. Åtvidaberg 8 2 3 3 12:16 9

Hemma:
5. Åtvidaberg 4 2 2 0 7:4 8

Borta:
7. Häcken 4 2 0 2 9:9 6

Form:
1. Häcken 5 4 1 0 14:5 13
16. Åtvidaberg 5 0 2 3 6:13 2

Häcken har 7/8 ö2,5 i år.
Åtvidaberg har 6/8 ö2,5 i år.

Åtvids hemmafacit i fjol:
7-4-4

Inbördes: Åtvid tog fyra poäng av Häcken i fjol, medan Häcken vann båda mötena 2012.

Läget i lagen: Bra! Häcken saknar mf David Fröhlund (7/0), men får tillbaka mittbacken Walid Atta.
Åtvidaberg får tillbaka mittback Månz Karlsson samt forward John Owoeri. Annars inga avbräck.

Kommentar: Tilltalas väldigt mycket av oddset på Åtvid här, antar att det är resultaten de senaste veckorna som spelat in. Häcken har, som ni kan se ovan, seriens formstarkaste lag medan det motsatta gäller för Åtvidaberg. Men om vi bryter ned det lite: Åtvidaberg hade bekymret med Abubakaris uppehållstillstånd som snodde fokus tidigare, det är löst nu. Senast borta mot IFK Norrköping var man det klart bättre laget, men fick inte med sig något alls, bland annat ett par tuffa domslut emot. Retroaktiv utdelning nu? Vidare har man fördelen av att spela på konstgräs gentemot Häcken, som är ett gräslag. Åtvid är dessutom av tradition ett väldigt starkt hemmalag. Förlorade fyra matcher på Kopparvallen i fjol, samma sak året innan. Finns en hög grundkapacitet i laget och det är verkligen dags för en seger här.

Häcken då? Briljant form. Men tre av de senaste fem matcherna har varit mot Halmstad, Mjällby och BP. Bra som fan att vinna, men det är rätt svaga lag. Det som sticker ut är bortasegern mot Malmö. Har gjort flest mål av alla i serien, men också släppt in överlägset flest av topp fem. Årets två förluster har kommit borta. Brukar dessutom ha det tufft på konstgräs. Torskat två matcher mot Elfsborg borta i år och gick 1-4-2 på underlaget i fjol (seger mot usla Syrianska endast).

Tror dessutom Häckens spel passar Åtvid ganska bra. Häcken gillar att anfalla med mycket folk och hålla i bollen, vilket passar Åtvid som är bra i omställningarna. Kan också öppna upp fina ytor för Kristian Bergström på vänsterkanten med tanke på att Häckens spelsystem, yttrarna är inte alltid jättepigga på hemjobbet.

Oddsen på överspelet ligger runt 1.70. Att matchen går över känns väldigt troligt med tanke på Häckens offensiv och att båda lagen läckt rejält. 4.75 på ett så hemmastarkt lag som Åtvid känns då väldigt bra mot ett Häcken som måhända är lite "mätta" nu efter en bra streak. Häcken är bra, men jag inbillar mig att de inte har den där toppklubbsmentaliteten att de till varje pris ska vinna varje match de spelar. En lite glamourös bortamatch i Åtvidaberg en småkylig måndagskväll mot ett taggat och revanschsuget hemmalag...jag har stor feeling för miniskräll här.

3-1?

@nokkan21


This is the stats tab
This is the post tip