Efter en väldigt bra natt med 3/3 spel in i Mexico är självfötroendet på topp hos undertecknad. Gårdagens sena spel fick ingen text av förståeliga skäl, men spelen åkte in i min spelbok här på sajten och upp på mitt Twitterflöde (@Gio88R). Idag kör jag ett fullspåckat inlägg som kommer att ligga uppe fram tills imorgon kväll. Ett par spel som spelas ikväll/natt givetvis + ett avslutande som spelas imorgon natt.

Överst spelen utan motivering som spelas idag:
12/3 19:00 Mexico: Toluca -1 Asian Handicap vs Mazataln @ 1.76, 1u Pinnacle
13/3 04:15 Mexico: Tijuana +0.75 @ 1.83, 1u bet365
13/3 02:05 Mexico: Pachuca +0 @ 1.74, 1u Unibet


Universidad Catolica - Union Española. Chile 12/3 16:00

I den tidiga matchen tar titelutmanarna Universidad Catolica emot Union Española. Hemmalaget kommer till matchen med två halvdana matcher i ryggen. Visserligen vann de borta mot Ñublense i ligan, men det var inte förrän Ñublense åkte på sin första utvisning som de först lyckades kvittera, innan vändningen kom.
Ñublenses hopp om att få med sig ett bra resultat grusades när domaren visade ut ytterligare 2 spelare. Allt som allt var det inte den bästa insatsen av Catolica.

I den efterföljande matchen förlorade Catolica mot Audax Italiano i kvalet till Copa Sudamericana. En rejäl flopp egentligen men det innebär också att Catolica nu kan lägga full fokus på ligan, till skillnad från Colo Colo, den andra titelutmanaren. Och i ärlighetens namn, hur stora favoriter man än må vara till ligatiteln (tillsammans med Colo Colo), så är Ñublense och Audax Italiano 2 lag som är svårslagna på hemmaplan.

Matchen idag är av en helt annan kvalitet. Union Española har floppat hårt hittills och vore det inte för målvakten Sebastian Perez, som är helt outstanding, så hade Union Española släppt bra mycket mer än 1 mål i snitt. Men, trots Sebastian Perez prestationer ligger Union Española just nu tredjesist i ligan. Det ska dock sägas att de har spelat 2 matcher mindre än övriga lag, men med endast 6 mål framåt så är det många frågetecken som behöver rätas ut.

Trots Universidad Catolicas svaga form, och då överdriver jag en aning, så är det klasskillnad mellan dessa lags trupper. Universidad Catolica behöver segern efter uttåget ur Copa Sudamericana och Union Española är ett perfekt motstånd för att studsa tillbaka.

Universidad Catolicas odds har stigit en del sedan släpp och fortsätter göra så i skrivande stund. Har inte riktigt möjlighet att vänta in hur länge som helst så att folk ska kunna rygga utan konstaterar att nuvarande odds är mer än högt nog för att jag ska gilla spelet, mycket!

Universidad Catolica spelas med 1.5units (1.5x flat, alltså hårdare instats) till 1.70 hos Betsson .

Audax Italiano - O'higgins. Chile 14/3 00:30

Ja, jag har precis pratat om att Union Españolas tabellposition, och ändå ska jag reka ett spel på hemmalaget här som gjort än sämre resultat i ligan so far.

Audax Italiano ligger just nu oförtjänt nästsist i Primera Division med en match mindre spelad än majoriteten av lagen i ligan. Men de har också haft en jobbig startsträcka. Audax Italiano ser dock bättre och bättre ut för var match som går. De har spelat 2 gånger mot serieledarna Universidad Catolica på kort tid och i bägge dessa hemmamöten var man faktiskt det bättre laget. Nu senast fick man bättre utdelning och slog Universidad helt rättvist med 3-2.

O'higgins är ett ok lag men som gått på pumpen senaste tiden. 4 raka matcher utan seger är oroväckande när spelet inledningsvis bådade gott. O'higgins största problem ligger i bortaspelet, kan rentav vara det sämsta bortalaget i ligan. 3 segrar på 19 bortamatcher, dvs samtliga i ligan sedan 2022, är uruselt.

Bland ljuspunkterna i O'higgins hittar vi tian Matias Marin. 23 åringen har stått för 3 mål och 1 assist på 7 matcher och är en spelare Audax Italiano måste hålla koll på. På nedsidan har vi avstängningen av försvararen Juan Fuentes.

Jag är övertygad om att Audax Italiano kommer att klättra uppåt i tabellen, troligtvis med start redan imorgon på konstgräset (ytterligare en faktor) i Estadio Bicentenario Municipal.

Audax Italiano +0 spelas til 1.75 hos Bet.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip