Så, nu kan man faktiskt skriva ÄNTLIGEN. Äntligen satt ett speltips efter ett par missöden senaste tiden :) Estudiantes -1 AH satt hur lätt som helst och med ett rejält oddsdropp innan avspark dessutom. Så skall de tas! Det spelet följdes upp med en rek som satt sent inatt som endast las ut på twitter och R&K Planket. Nu rider vi vidare på det!

Helchilensk sextondelsfinal i Copa Sudamericana mellan Audax Italiano och Ñublense. Två lag som gått ruskigt dåligt i den inhemska ligan och där ena gjort det klart bättre i sin cup.

Audax Italiano tog sig vidare som tvåa i sin Copa Sudamericana-grupp med 11 inspelade poäng på 6 matcher. En bra bit före brasilianska Santos och bolivianska Blooming. De har haft svårt att övertyga i ligan, även om prestationerna faktiskt varit bättre än vad tabellen säger. Men när det väl varit dags för Copa Sudamericana så har Audax Italiano steppat upp och levererat flera topprestationer under turneringens gång.

Returmatchen mellan lagen spelas precis som match 1 i Concepcion. Det vill säga neutral plan. Match 1 var en jämn sådan med få chanser där Ñublense hade mer boll än Audax Italiano, som ändå trivs med att låta motståndarna styra spelet.

From heroes to zeroes

Ñublenses ras efter ett imponerande 2022 år är något utöver det vanliga. De har gått från att utmana om titeln och imponera på i princip alla till att vara... typ sämst i ligan. Och det trots att man investerat pengar på flera mer erfarna spelare inför Copa Libertadores.

I nämnda turnering slutade de ändå trea, mycket tack vare att Aucas genomgått än en sämre "förvandling". Ecuadorianerna har gått från mästarlag till att spela som ett bottenlag, men mer om det tar vi en annan gång.

Trots 5 ynka inspelade poäng så lyckades alltså Ñublense sluta trea i gruppen och gick således vidare till Copa Sudamericanas sextondelsfinaler.

Jag tror att vi har en liknande matchbild att vänta idag där Ñublense rullar en del boll, men inte på samma nivå som när de spelar hemma, och ett Audax som har mer boll än vad de egentligen vill. Lite av ett dödläge som mycket väl kan sluta 0-0.

Ñublenses stora problem har varit just målskyttet och bör ha en rätt så försiktig approach i en match som är direkt avgörande när vi ska värdera bägge dessa lags säsonger.

Jag lutade länge mot Audax Italiano +0 men väljer istället att spela Under 0.75 mål i första halvlek till 2x pengarna hos Pinnacle . Spelet innebär alltså full vinst vid 0-0 i halvtid, halva insatsen tillbaka vid 1 mål och förlust om det skulle bli 2 mål eller fler.

Nu jobbar vi tredje raka, vamos!
This is the stats tab
This is the post tip