Bundesliga fredagsmatchen hämtas från WWK Arena där Augsburg gästar av Hoffenheim. Två lag som ligger på den nedre halvan av tabellen och som börjar närma sig bottenzonen. Augsburg har varit snäppet bättre och har två poäng fler i tabellen. Medan Augsburg ändå har lyckats gå segrandes ur ett par dueller på sistone så har Hoffenheim haft stora bekymmer med att vinna i Bundesliga.

Ännu är det ingen fara för Augsburg, som har fyra poäng ner till en nedflyttningsplats. Formen efter VM i Qatar har varit enkel att sammanfatta. Hemmamatcherna har vunnits. Bortamöten har förlorats. Det är just i dessa hemmamöten mot mittenlagen och de sämre lagen som poängen har kommit. Både mot Mönchengladbach och mot Bayer Leverkusen har det blivit segrar utan något insläppt mål. Stabilt!

I Hoffenheim har det skett ett tränarbyte. Andre Breitenreiter lyckades ta två poäng på nio omgångar. Pellegrino Matarazzo kom in, men lyckades inte ge någon effekt direkt. Det blev en förlust i hans premiär. Laget har alltså spelat tio omgångar utan en trepoängare. Bortaformen är usel också, med sex förluster på tio bortamatcher. Hoffenheim har läckt in mål och kommer att få svårt att hålla tätt mot Augsburg.

Det är märkligt att marknaden erbjuder jämna odds, med tanke på formsvackan hos gästerna. Odds på en rak hemmaseger är högt och värdefullt. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Augsburg på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Hoffenheim och vinst vid en rak hemmaseger i matchen. Till dubbla degen i odds.

Speltips Augsburg - Hoffenheim:
1 asian 0 (samma som Augsburg draw no bet) - odds 2.02 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Augsburg:
Rafal Gikiewicz, Robert Gumny, Jeffrey Gouweleeuw, Felix Uduokhai, Mads Valentin Pedersen, Elvis Rexhbecaj, Arne Maier, Arne Engels, Ermedin Demirovic, Dion Drena Beljo & Mergim Berisha.

Preliminär startelva - Hoffenheim:
Oliver Baumann, Ozan Kabak, Kevin Vogt, John Anthony Brooks, Pavel Kaderabek, Angelino, Sebastian Rudy, Thomas Delaney, Christoph Baumgartner, Ihlas Bebou & Andrej Kramaric.
---

This is the stats tab
This is the post tip