Mainz 05 är en liten favorit till att slå Augsburg i bortamötet på SGL arena, i den tyska Bundesliga. Mötet avslutar omgång 28, vilket innebär att lagen har 6 matcher kvar att spela därefter. För Augsburg är mötet viktigare efter de har 3 poäng ner till Arminia Bielefeld - som ligger på en nedflyttningsplats. Mainz ligger i mitten av tabellen med en liten chans till Europa spel.

Även om Augsburg har varit väldigt mycket ömsom vin, ömsom vatten så har de också varit framgångsrika i offensiven. Segrar, kryssresultat och förluster har blandats rejält. Dock har de nätat i samtliga ligamatcher detta år, totalt 11 gånger i rad. I den senaste omgången slogs Wolfsburg med 3 - 0, efter mål av Iago, Florian Niederlechner och Mads Pedersen. Nyligen har Augsburg klarat av att spela 1 - 1 mot stormakten Dortmund på hemmaplan - där de är starka med en fin form i Bundesliga.

Chansen till att näta på Mainz är stor. För Mainz är tredje sämsta bortalag. Förvisso tog de poäng senast mot Mönchengladbach på Borussia-Park, i en match som slutade 1 - 1. Karim Onisiwo kvitterade då och gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Dessutom har han 7 assist på kontot. Flest mål har anfallskollegan Jonathan Burkardt gjort, med 9 fullträffar. Då Mainz har 6 poäng upp till Hoffenheim, som har en Europa Conference League kvalplats, behöver de gå för en seger, om de ska spela Europafotboll.

I Augsburg är Noah Sarenren Bazee och Tobias Strobl borta resten av säsongen. Felix Uduokhai är skadad medan Michael Gregoritsch, med 7 ligamål, är Covid-smittad. Hos gästerna är mittbacken Jeremiah St Juste och yttern Delano Burgzorg skadade. Dock är mittfältaren Dominik Kohr tillbaka från en avstängning. Mainz lyckades slå Augsburg tidigare under säsongen med 4 - 1. Då båda lag har fina anfallsvapen kan vi bjudas på ett underhållande möte med minst ett varsitt mål från båda lagen.

Speltips Augsburg - Mainz:
Båda lag gör mål - odds 1.90 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Augsburg:
Rafal Gikiewicz, Robert Gumny, Jeffrey Gouweleeuw, Reece Oxford, Iago, Daniel Caligiuri, Arne Maier, Niklas Dorsch, Mads Valentin Pedersen, Florian Niederlechner & Ricardo Pepi.

Preliminär startelva - Mainz:
Robin Zentner, Moussa Niakhate, Alexander Hack, Stefan Bell, Silvan Widmer, Leandro Barreiro Martins, Dominik Kohr, Jean-Paul Boetius, Anderson Lucoqui, Jonathan Burkardt & Karim Onisiwo.
---

This is the stats tab
This is the post tip