Augsburg:

Augsburg har gjort en väldigt fin säsong, där det fina hemmaspelet (6-6-4) haft stor roll i att klubben från Schwaben faktiskt fortfarande är med och utmanar med en outsidechans att knipa en plats som ger Europaspel till kommande säsong, i och med att Tyskland får en extra Champions League-plats kommande år. De senaste veckorna har dock formkurvan börjat peka brant nedåt och Augsburg tycks vara på väg nedåt i tabellen snarare än uppåt, vilket nog mer symboliserar lagets sanna kvalitet.

Jess Thorups lag har förlorat tre raka matcher och släppt in minst tre mål i samtliga. Senast blev det hela 1-5 mot ett kraftigt roterat och Champions League-fokuserat Borussia Dortmund. Augsburg har bara vunnit en av de fem senaste. På skadelistan finns Dahmen, Framberger, Gumny, Jensen, Oxford, Rexhbecaj och Iago.

Stuttgart:

Om Augsburgs säsong imponerat så är det ingenting jämfört med vad Sebastian Hoeness uträttat med Stuttgart sedan han tog över. Från att kvala kvar i Bundesliga till säkrad Champions League-spel nästa säsong och än finns möjligheten att ta sig förbi Bayern München och lägga beslag på andraplatsen i Bundesliga. Just Bayern besegrade Stuttgart senast, när man vann med klara 3-1 på hemmaplan.

Stuttgart vann höstmötet mot Augsburg utan större bekymmer, 3-0, och bör ha goda förhoppningar om tre nya poäng här. Stuttgart, främst lett av anfallsduon Denis Undav och Serhou Guirassy, fortsätter att ösa in mål och bjuda på målkalas. På skadelistan finns endast Nartey, Vagnoman och Zagadou.

Augsburgs formkurva fortsätter nedåt

Det råder för mig inga tvivel om att Stuttgart är ett betydligt bättre fotbollslag än Augsburg, som gjort en berömvärd säsong men där formkurvan den senaste månaden pekat skarpt nedåt när laget börjat dala i tabellen. Stuttgart flyger och jagar andraplatsen efter 3-1-segern mot Bayern München senast. Raka tvåan finns till 1,88 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip