På International Stadium Yokohama spelar Sveriges damer sin semifinal i fotboll, i OS, när de ställs mot Australien.

Sverige är den enda nationen i OS som har vunnit sina samtliga tre gruppspelsmatcher och sin kvartsfinal redan efter fulltid. Australien har krigat sig vidare som en av de två bästa treorna i turneringen och slog därefter ut Storbritannien på övertid.

I gruppspelet ställdes Sverige mot Australien, där det blev en svensk seger med 4 - 2. Att slå dem på nytt bör inte vara några bekymmer alls, med tanke på den fina formen som Sverige har visat upp. Sveriges damer hyllas över hela världen för ett starkt kollektiv som ligger bakom den stora succén, i kombination med att de bästa spelarna verkligen har visat sig från sina bästa sidor.

Efter att ha vunnit mot USA med 3 - 0, Australien med 4 - 2 och Nya Zeeland med 2 - 0 slog Sverige även värdnationen Japan med 3 - 1. Det var tidiga mål i båda halvlekarna, samt ett straffmål av Kosovare Asllani som låg bakom triumfen. Ingen annan nation har imponerat ens i närheten av de svenska damerna, som återigen ska vara megafavoriter till att slå Australien. Sverige har nätat 12 gånger I OS. Stina Blackstenius har gjort 4 av dessa mål. Och mål kommer de att göra i massor på Australien.

Detta då Australien själva har visat sig vara extremt sårbara i defensiven, som på 4 matcher har släppt in 8 mål. De har lyckats näta lika många, där X-faktorn Samantha Kerr har gjort 5 av dessa mål. Efter att ha krånglat sig vidare från gruppen, där de kom på en tredje plats bakom Sverige och USA, hade Australien en tuff uppgift mot Storbritannien i kvartsfinalen. Storbritannien hade en 2 - 1 ledning fram tills slutet av matchen då Samantha Kerr kvitterade. På övertid reste sig Australien och nätade ytterligare två gånger, samt släppte in ett mål till. Slutsiffrorna skrevs till 4 - 3 till Australien. Det är starkt, så klart, att slå ut Storbritannien.

Men att släppa in så många mål som Australien har gjort under detta mästerskap bäddar ändå inte gott inför mötet mot Sverige, som har spottat in mål. Sverige är i toppslag och har en både bättre defensiv och offensiv än Australien. Då ska de också lyckas att återigen ta sig till vidare, till finalen, efter fulltid. Därmed lägger jag ett spel på en rak seger till Sveriges damer.

Speltips Australien dam - Sverige dam:
2 - odds 1.70 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Australien:
Teagan Micah, Ellie Carpenter, Alanna Kennedy, Steph Catley, Hayley Raso, Emily Van Egmond, Chloe Logarzo, Tameka Yallop, Kyah Simon, Samantha Kerr & Caitlin Foord.

Bekräftad startelva - Sverige:
Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Kosovare Asllani, Filippa Angeldal, Caroline Seger, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius & Fridolina Rolfö.
---

This is the stats tab
This is the post tip