Medan Ecuadors VM-deltagande började på bästa möjliga sätt och slutade med katastrof så gick Australiens VM åt motsatt håll.
Trots 1-4 förlusten i premiären och klart mer hypade Danmark i gruppen lyckades Socceroos ta sig vidare till slutspelet. Väl där kämpade man på bra och hade Argentina i gungning efter en sen reducering.

Surt, men bara det faktum att de lyckades ta sig till slutspelet var en stor framgång och spelarna ses som hjältar hemma i Australien.

Jag imponerades mest av deras defensiv och hur alla spelare drar åt samma håll.
Under landslagsuppehållet kommer Ecuador och Australien att mötas två gånger. Bägge dessa spelas i Australien så att VM-spelarna får en välförtjänt hyllning av hemmasupportrarna. Truppen är rätt snarlik den som togs ut till VM i Qatar och startelvan lär även den se ut på ett liknande sätt.
Räkna med ett råtaggat Australien som kommer att bäras fram av sina hemmasupportrar.

Manfall i Ecuador

Sydamerikanerna och Enner Valencia fick sig en rejäl sågning av undertecknad inför VM.
I gengäld fick jag 3 Valencia mål och 4 poäng på de två första gruppspelsmatcherna. Ouch!
Men, jag vet också vad jag snackar om och mycket riktigt så räckte inte Ecuador till i den sista matchen mot Senegal vilket i sin tur innebar ett tidigt uttåg. Offensivt såg det riktigt kallt ut emellanåt och forceringen mot Senegal, när det gällde som allra mest, blev aldrig riktigt det de hoppats på.

Inför dessa kommande matcher har nye tränaren Felix Sanchez klara sig utan ett par nyckelspelare.
Lagkaptenen och skyttekungen Enner Valencia, som förövrigt varit stekhet i Fenerbahce, är skadad.
Detsamma gäller yttern Gonzalo Plata som var en av 6 spelare, och ensam bland dem renodlade offensiva sådanna, som spelade samtliga minuter i det senaste världsmästerskapet. Utöver dessa två så saknas också Hurtado och Gruezo.

Jag tycker att vi för tillfället har fel favorit i matchen och backar därför Australien som har en tung hemmafördel att dra nytta av. Matchen betyder mycket mer för hemmalaget och med tanke på att Ecuador just bytt tränare bilr oddsen allt mer ologiska i min bok.

Huvudspelet här är Australien +0 @ 2.00, spelas som vanligt med 1u.
Sidospel på under 2.25 mål @ 1.90 med 0.5u. Hade spelat hårdare på detta spel om det inte vore för just tränarbytet.

Felix Sanchez kommer senast från Qatar och är alltså känd för att spela offensivt. Trots det hittar jag minivärde på undern, men det är också därför jag håller det till en semiflat.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip