I det senaste speltipset kikade vi närmare på matchen mellan Australien och Ecuador.
Favoritskapet satt på fel sida enligt min egna bedömning och jag tyckte också att underspelet betalade lite väl högt.
Resultatet blev 3-1 till Australien där jag och marknaden var rätt så oense om favoritskapet men där vi var överens gällande underspelet. Australien var det klart bättre laget i matchen och vann matchen helt välförtjänt. Ska vi hårdra det så hade undertecknad en korrekt bedömning och en, likt resten av marknaden, felaktig sådan.

Imorgon, bara fyra dagar efter den senaste matchen, ställs lagen mot varandra igen.
Spelbolagen satte tidigt Australien som favorit i match nr 2, men oddset har driftat en del och +0 som släpptes till 1.67 är i skrivande stund uppe på 1.86. Varför? Jo, Australien förväntas rotera en del medan Ecuador kommer att mönstra en liknande elva.

Två spelare har blivit skadade sedan det senaste mötet. I Australien är försvararen Harry Souttar (Leicester) och i Ecuador är det anfallaren Sarmiento som är out. Tyngsta avbräcket ligger hos Australien som alltså redan kommer att ställa upp med ett svagare lag pga rotation.

Felix Sanchez inflytande

Det är förändringens tid för Ecuadors landslag som gjort en helomvändning vad gäller spelsätt sedan det senaste världsmästerskapet.

Under tidigare tränaren Gustavo Alfaro spelade Ecuador allt som oftast en 4-4-2 där huvudfokus låg på kontringsspelet. Halvt lyckosamt mot bättre motstånd, halvt begränsande mot på pappret sämre motstånd om ni frågar mig.

Idag leds Ecuador av spanske tränaren Felix Sanchez. Felix Sanchez tränarkarriär började i FC Barcelonas akademi.
Föga överraskande egentligen om man tittar på hur han vill att hans lag skall spela. Han haft hand om en rad olika U-lag för Qatars räkning och kommer nu senast från Qatars A-landslag.

Matchen mot Australiens vad Felix första och skillnaden i Ecuadors spel blev en omedelbar sådan. Jag personligen gillar tränare som vill spela en fotboll som utvecklar spelarna, detta kan bli bra över tid!
Man kan redan se en del positiva saker som Felix kan ta med sig inför framtiden, men man visade sig också vara mycket mer sårbara bakåt än tidigare. Detta är oftast det största problemet lag med tränare som är La Masia inspirerade får brottas med, i varje fall inledningsvis innan allt satt sig.

Australiens 3-1 match blev en svängig och underhållande historia. Det mesta pekar på en liknande matchbild denna gång där Australiens defensiv är dessutom svagare än i matchen innan. Jag vänder kappan efter vinden och spelar över 2.25 mål @ 1.93 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip