Australien:

Värdnationen Australien stod för en rejäl knall redan innan premiärmatchen när det avslöjades att storstjärnan och hela mästerskapets affischnamn Sam Kerr var skadad och inte kom till spel mot Irland. Väl på planen ställde Irland till med alla möjliga problem för värdnationen och Australien fick slita rejält för att säkra tre poäng via en väl förvaltad straff från Steph Catley.

Det var ingen allt för övertygande prestation från Tony Gustavssons lag, men en premiär är till för att vinnas – och det mäktade Matildas onekligen med. Nu har Australien alla möjligheter att säkra avancemanget redan här, vid seger mot Nigeria.

Kerr missar även den här matchen, när Gustavsson inte tar några som helst risker med sin juvel, så Caitlin Foord lär fortsätta i anfallsrollen – frågan är bara vem hon får som partner efter att Australien drabbats av ytterligare en skadesmäll på en offensiv stjärna i form av Manchester City-stjärnskottet Mary Fowler ådragit sig en mildare hjärnskakning på träning. Även BK Häckens Aivi Luik missar mötet.

Nigeria:

Inledde VM med att få till 0-0 mot regerande OS-mästarna Kanada i premiären. Kanada var det spelförande laget (Nigeria hade strax över 30 procent bollinnehav) men lyckades förhindra Kanada från att finna vägar till nätet där Chiamaka Nnadozie blev stor hjälte efter att ha räddat Christine Sinclairs straff i inledningen av den andra halvleken.

I slutskedet av matchen blev The Super Falcons reducerade till tio spelare efter att Deborah Abiodun fick syna det röda kortet. Hon är därmed avstängd till mötet med värdnationen.

Målsnålt när Australiens offensiv är vingklippt?

Australien övertygade inte särskilt mycket i premiären, när man hade svårt att bryta ned ett tappert kämpande och välorganiserat Irland. Storstjärnan Sam Kerr saknades enormt, och att Tony Gustavsson dessutom även berövats Mary Fowler gör ingenting för att förbättra Australiens offensiva slagstyrka. Värdnationen är ändå favorit att ta tre poäng mot Nigeria framför infernaliska hemmapubliken, och jag tror mycket väl man kan göra det till slut – även om det inte lär bli någon enkel resa. Nigeria försvarade sig väl och höll nollan, förvisso via en straffmiss från Sinclair, och lär försöka försvara lika tappert här. Under 2.5 mål finns till 1,73. Australien vinner och håller nollan finns till dubbla pengarna hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip