I det första av två finalmöten i kvalet till franska Ligue 1 gör Auxerre och Saint-Etienne upp om en biljett. St Etienne - som är på jakt att behålla sin plats i toppdivisionen - reser först till Stade de l'Abbe-Deschamps. Returen spelas tre dagar senare på Stade Geoffroy-Guichard. Mötet är vidöppet då Auxerre har en fin form med fem raka segrar på hemmaplan. St Etienne har länge haft en formdipp i ligan, men ändå lyckats prestera i offensiven. Därför är chansen stor att vi får se mål från båda sidorna.

Det blev en tredje plats i Ligue 2 för Auxerre som missade en automatisk uppflyttning med bara en poäng. De var snabba på att slicka sina sår och slå ut Sochaux i semifinalen i kvalet - på straffar. Det är ovanligt för Auxerre att spela mållöst en match, med tanke på att målskillnaden har skrivits till siffrorna 61:39 efter 38 omgångar. Mot Sochaux fick de till 22 skott på mål. Auxerre får fortsätta klara sig utan mittbacken Theo Pellenard. Dock är anfallsstjärnan Gaetan Charbonnier i högform med 17 fullträffar.

I St Etienne är det inga skador i truppen för tränaren Pascal Dupraz. De tiofaldiga Ligue 1 mästarna har gjort en bedrövlig säsong, som avslutades med siffrorna 1 - 1 borta mot Nantes. Poängen var helt avgörande för att undvika en automatisk nedflyttning, eftersom konkurrenten Metz förlorade med 0 - 5 mot de nyblivna mästarna PSG. Även om St Etienne har haft bekymmer med att ta trepoängare har laget hittat nätmaskorna 42 gånger. Dock är försvaret fortsatt uselt med 77 insläppta mål, efter 38 omgångar.

Eftersom St Etienne har mer än tillräckligt med kvalitet i den sista tredjedelen kommer de att orsaka problem. Å andra sidan är även Auxerre starka framåt. Så det är ytterst lite som skiljer lagen åt. Bäst odds erbjuds på att vi får se mål från båda lagen.

Speltips Auxerre - St Etienne:
Båda lag gör mål - odds 1.88 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Auxerre:
Donovan Leon, Carlens Arcus, Jubal, Alexandre Coeff, Quentin Bernard, Birama Toure, Lassine Sinayoko, Hamza Sakhi, Gauthier Hein, Mathias Autret & Gaetan Charbonnier.

Preliminär startelva - St Etienne:
Paul Bernardoni, Falaye Sacko, Eliaquim Mangala, Mickael Nade, Sada Thioub, Zaydou Youssouf, Mahdi Camara, Miguel Trauco, Arnaud Nordin, Wahbi Khazri & Denis Bouanga.
---

This is the stats tab
This is the post tip