SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

På AFAS Stadion möts holländska AZ Alkmaar mot tjeckiska Viktoria Plzen, i den andra kvalomgången till Champions League. I mitt tycke är detta ett helt öppet möte. Matchen spelas som bekant utan publik. Marknaden har AZ Alkmaar som favoriter till seger, men vinnaroddset har ständigt stigit på dem sedan starten. Plzen har minst ett lika bra lag, med en betydligt vassare form, där laget inte har förlorat på bra länge - till skillnad från Alkmaar som har haft svårt att vinna sina matcher på sistone.

Innan Covid19 spelade Alkmaar riktigt bra i den holländska ligan och spelade en underhållande fotboll. I Europa League blev dock LASK Linz för svåra efter att ha spelat 1 - 1 hemma och 0 - 2 borta. Sedan uppehållet har Alkmaar spelat fem vänskapsmatcher, där det inte har gått att känna igenom dem. På dessa fem matcher har det blivit fyra förluster mot lag som Genk, Utrecht, Zwolle och Monaco. Endast mot Lille blev det en 2 - 1 vinst och det är bara i den matchen som Alkmaar har nätat.

Plzen har radat upp hur många segrar i rad. Förvisso har inte motståndarna varit i världsklass, men ändå, det är inte Alkmaar heller. Innan Covid19 hade Plzen en strålande form, direkt efter uppehållet fortsatte de spela lika grymt och inför denna ligasäsong vann de sina fyra vänskapsmatcher utan att släppa in något mål. Det är imponerande. Plzen har också hunnit med att slå Opava med 3 - 1 hemma, efter att ha legat under i mötet, i den första ligamatchen. Så formen är fortsatt på topp.

Därmed ser jag inte anledningen till att Alkmaar ska vara så stora favoriter till att vinna detta öppna möte. Det stora favoritskapet verkar grunda sig mest i hur Alkmaar avslutade sin ligasäsong, men de har verkligen inte hittat det fina spelet under försäsongen. Att möta Plzen är alltid svårt och det blir inte lättare när de redan är varma i kläderna och har en fortsatt stark form. Så jag lägger mina pengar på att Plzen lyckas hålla undan Alkmaar genom att spela oavgjort eller vinna matchen efter fulltid.

Speltips AZ Alkmaar - Plzen:
2 asian hcp +0,5 (X2) - odds 1.93 hos bet365 .

---
Preliminär startelva från UEFA.com - AZ Alkmaar:
Marco Bizot, Jonas Svensson, Ramon Leeuwin, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Fredrik Midtsjø, Jordy Clasie, Albert Guðmundsson, Dani De Wit, Oussama Idrissi & Myron Boadu.

Preliminär startelva från UEFA.com - Plzen:
Ales Hruska, Radim Reznik, Lukas Hejda, Jakub Brabec, David Limbersky, Ales Cermak, Lukas Kalvach, Pavel Bucha, Jan Kopic, Tomas Chory & Jan Kovarik.
---

This is the stats tab
This is the post tip